Adil Öksüz'ün arandığı alansa sığınak bulundu

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) karakutusu olarak bilinen Adil Öksüz’ün arandığı Akyazı ilçesinde vatandaşlar tarafından sığınak bulundu.

Adil Öksüz'ün arandığı alansa sığınak bulundu
Adil Öksüz'ün arandığı alansa sığınak bulundu
FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ün aramaların yoğunlaştığı ilçede esrarengiz bir sığınak vatandaşlar tarafından bulundu. Sakarya'nın Akyazı ilçesine bağlı Kepekli Mahallesinden geçen Kanlıçay deresinin kenarına yapılmış 9 metre genişliğinde, 1 buçuk metre yüksekliğinde sığınağı gören vatandaşlar jandarma ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerine gelen Akyazı İlçe Jandarma ekiplerinin sığınak civarında inceleme yaptığı öğrenildi.

Ayaz: “Kimin yaptığı bilinmiyor”


Kepekli Mahalle sakini Kerim Ayaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Akyazı ilçesi Kepekli köyünde böyle bir sığınak bulundu. Ben bu köyde oturuyorum. Sabah merak edip buraya geldik. Kimin yaptığı bilinmiyor şuanda. Daha öncede burada böyle bir olay cereyan etmedi. Yapılan sığınak esrar için de olabilir, FETÖ için de olabilir. Her şey olabilir. Çok sistemli yapılmış profesyonel bir iş. Acemi, çocuk işi değil kesinlikle” dedi.


Adil Öksüz'ün arandığı alansa sığınak bulundu


Uzun: “Arkadaşlar geçerken bulmuşlar”

Kanlıçay üzerinde yüzmeye giderken arkadaşlarının sığınağı bulduğunu söyleyen Yusuf Uzun, “Bu mahallede ikamet ediyorum. Bizim kanlıçay üzerinde yüzme yerimiz var. Arkadaşlarımız oraya yüzmeye giderken aşağıdan gidiyorlarmış. Bu sefer yukardan gidelim demişler. Yukardan geçerken de böyle bir sığınakla karşılaşmışlar. Gelip incelemişler ve direk büyüklerimizi aramışlar. Jandarma ekipleri FETÖ içinde olabilir, esrar içinde olabilir diyorlar. Tam net bir şey yok. Ama şüphe esrar üzerine duruluyor. Böyle bir sığınağı buralarda yapacak kimse yok” diye konuştu.

Adil Öksüz'ün arandığı alansa sığınak bulundu

Kuruoğlu: “Esrar için yapılmış olduğu söyleniyor”

Yapılan sığınağın esrar için yapıldığını iddia eden Davut Kuruoğlu isimli genç, “Akyazı ilçesinin Buğdaylı köyünde oturuyorum. Arkadaşlar görmüş sığınağı. Daha tamamlanmamış halde bulunmuş, aşağıdan ağaçlar kesip güçlendirme yapmışlar. Burada esrar için de olduğu FETÖ için de olduğu konuşuluyor' şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA