Abdi İbrahim Atamalarla Kadrosunu Güçlendiriyor

Abdi İbrahim, Kalite Operasyonları Direktörlüğü pozisyonuna Dr. Yaşar Lütfü Şen’i getirdi Şen, Abdi İbrahim Global Pharm (Kazakistan), Abdi İbrahim Remede Pharma (Cezayir) ve AbdiBio (Türkiye) şirketlerinin kalite süreçlerinin yürütülmesinden de sorumlu olacak

Abdi İbrahim, Kalite Operasyonları Direktörlüğü pozisyonuna Dr. Yaşar Lütfü Şen'i getirdi. Şen, Abdi İbrahim İlaç Türkiye’nin yanı sıra, Abdi İbrahim Global Pharm (Kazakistan), Abdi İbrahim Remede Pharma (Cezayir) ve AbdiBio (Türkiye) şirketlerinin kalite süreçlerinin yürütülmesinden de sorumlu olacak.

Şirket açıklamasına göre, Abdi İbrahim, 2020 vizyonu çerçevesinde belirlediği yurt içi ve yurt dışı büyüme hedeflerine, yönetim kadrolarında yeni işe alım ve atamaları güçlendirerek ilerliyor.

Abdi İbrahim’de yeniden yapılanan birimlerden biri olan ve Yaşar Lütfü Şen liderliğinde çalışmalarını sürdürecek Kalite Operasyonları Direktörlüğü, şirket içinde gerçekleştirilecek kalite süreçlerinin yönetiminden sorumlu olacak. Abdi İbrahim bünyesinde yeni oluşturulan Kalite Operasyonları Direktörlüğü, Abdi İbrahim’in yurt içi ve yurt dışı fabrikalarının Kalite Kontrol, Kalite Güvence ve Validasyon birimleriyle iş birliği halinde çalışmalarını gerçekleştirecek.

Açıklamaya göre, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kimya Mühendisliği Bölümünden mezun olan Yaşar Lütfü Şen, yine Kimya Mühendisliği üzerine aldığı yüksek lisans ve doktora eğitimini ise Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Maine Üniversitesinde tamamladı. Marmara Üniversitesinde Modern Yönetim Teknikleri sertifika programına katılan Şen, eğitimi sırasında öğretim ve araştırma görevlisi olarak çalıştı. 30 yıllık iş deneyimi bulunan Şen, kağıt üretim şirketi olan SEKA’da Kağıt Mühendisi olarak görev yaptıktan sonra 1992 yılında Eczacıbaşı İlaç’ın Lüleburgaz Fabrikasında sektöre adım attı. Daha sonra Sanofi tarafından alınan kuruluşta, Geliştirme, Kalite Güvence, Kalite Kontrol ve Kalite & Uygunluk Grup Müdürü olarak çalıştı. 1962 Çanakkale doğumlu olan Yaşar Lütfü Şen, evli ve iki çocuk babası.,
Kaynak: AA