5 Yılda 15 Akülü Araç Bağışladılar

Didim’de Konya Kültür Sitesi sakinleri tarafından başlatılan ve 5 yıldır yaz döneminde gerçekleştirilen kermeslerden elde edilen gelirle alınan 5 adet Akülü Tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi vatandaşlara teslim edildi.

5 Yılda 15 Akülü Araç Bağışladılar
Altınkum Mahallesinde bulunan Konya Kültür Sitesi sakinlerinden Cumhur Tuncay ve eşi Anke Tuncay’ın öncülüğünde ve site sakinlerinin de destekleriyle başlatılan Engellilere yönelik kermes ve 2. El eşya satışından elde edilen gelirle alınan 5 adet Akülü tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Sitede düzenlenen etkinliğe Didim Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu, Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, site yöneticileri ile engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.

Etkinlikte konuşan site sakini Cumhur Tuncay, 5 yıl önce yaz döneminde başlatılan engellilere yönelik bu sosyal çalışmada her yıl bir akülü tekerlekli sandalyeyi arttırma hedefiyle yol çıktıklarını ifade ederek, “Çok şükür sizlerin desteğiyle bu etkinliğimiz 5 yıldır devam ediyor. Her yıl bir fazla sandalye koyarak 5 yılda derneğe 15 tane akülü sandalye teslim ettik. Burada sizlerin katkıları ve hayırsever site sakinlerimizin de bağışları da bu etkinliğimize destek sağladı. Gelecek yıl hedefimiz 6 akülü sandalye; bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, 5 yıldır sürdürülen bu etkinlik sayesinde 15 adet akülü aracın engellilere ulaştırıldığını belirterek katkı sunan herkese teşekkür etti. Konya Kültür sitesince yapılan sosyal yardımlaşma çalışmasının diğer sitelere de örnek olmasını isteyen Altıntaş “Didim’de akülü tekerlekli sandalye ihtiyacı olan bir çok engellimiz var. Bunlar içinde bu tür çalışmalar çok önemli; ilk kez sandalye alan arkadaşlarımız var. Bu tür duyarlılıkların giderek artmasını diliyorum” dedi.

Didim Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu ise Konya Kültür sitesinin engellilere yönelik bu çalışmasının takdire şayen olduğunu ifade ederek kendilerine düşen bir görev olduğunda her zaman yapmaya hazır olduklarını ifade etti ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Engelliler Derneğince tespiti yapılan ihtiyaç sahibi Aysel Akın, Mustafa Bolat, Özgür Pekedis, Ali Akçiçek ve Türkyılmaz Kandıralı’ya akülü sandalyeleri teslim edildi.

Törende ayrıca Didim Engelliler Derneği tarafından etkinliğe katkı sunan Konya Kültür Sitesi gönüllü hanımları adına Gülseren Kara’ya, Etkinliğe yüksek miktarda bağışta bulunan Dieter Wessling adlı hayırseverin adına Cumhur Tuncay’a ve bu etkinliğin başlatılmasına vesile olan Kadir Mirza adına da Enka Tuncay’a teşekkür plaketleri verildi.

Etkinlikte ayrıca katkı sunanlara da teşekkür belgesi dağıtıldı.
Kaynak: İHA