30 Bin Liralık 'Hibe Desteği' Projesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen proje kapsamında 30 bin lira hibe desteği almaya hak kazanan çiftçilere kıl keçilerinin dağıtımı İnhisar ilçesinde gerçekleştirildi.

Kaymakam Hakan Keskin, ilçenin coğrafi konumu ve iklim özellikleri ile başta örtü altı üretimi olmak üzere meyvecilik ve aynı zamanda hayvancılığa da uygun bir yapıya sahip olduğunu kaydetti.

Kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçilere 30 bin lira hibe desteği verilmesine yönelik başlatılan ve köyden kente göçü tersine çevirmesi beklenen uygulamanın değerlendirilmesi gereken fırsat olduğunun altını çizen Keskin, çiftçilerin projelere sahip çıkmalarını istedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsmail Aksu da ilçede 11 kontrollü örtü altı sebze, küçükbaş hayvancılık, besi danası ve 2 damızlık dişi düve projesi olmak üzere 15 projenin hibe desteği almaya hak kazandığını bildirerek, 'Yatırımcı bazında proje bütçesinin 30 bin liraya kadar olan miktarının tamamı hibe şeklinde karşılanmaktadır. Projenin desteklenmesi programı kapsamında, müdürlüğümüz koordinatörlüğünde projelerin her aşamasında takibi yapılmış ve bundan sonraki süreçte de teknik takibi yapılacaktır. Diğer projelerde bitme aşamasında. Büyükbaş hayvancılık projelerindeki hayvanlarında kısa zamanda teslimatı yapılacak.' dedi.

Proje sahibi Hisarcık köyünden Selim Bozdağ ise projesinin kabul edilmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, bilinçli yetiştiricilik yaparak projesini ilerletmek istediğini söyledi.

Konuşmaların ardından 38 keçi ve 2 teke, hak sahibi Bozdağ'a teslim edildi.

Kaynak: AA