30 Ağustos Zafer Bayramı Kartal'da Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle düzenlenen programda Kartallı vatandaşlar Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz öncülüğünde Kazım Meydanı’ndan Kartal Meydanı’na yürüdü. Ünlü şarkıcı Kubat, Kartallı vatandaşları şarkılarıyla coşturdu.

30 Ağustos Zafer Bayramı için Kartal Meydanı’nda toplanan Kartallılar, Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz önderliğinde yürüdü. Ünlü şarkıcı Kubat ise programda sahne aldı. 30 Ağustos’un öneminden bahseden Başkan Öz, “30 Ağustos emperyalistlere maşa olup, taşeron olarak ülkemize gelen Yunanların denize döküldüğü, cumhuriyetimizin ve demokrasimizin önünün açıldığı kulluktan özgür bireye adım atıldığı bir tarihtir. Yani Sevr’in çöpe atıldığı, Misak-ı Milli sınırlarının çizildiği Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedi olan Lozan’ın kabullenildiği, mazlum milletlerin kendi milletlerini kurduğu bir tarihtir. Günümüze bakıyoruz o emperyalistler yine karşımızdalar. Dünyanın merkezi olan Türkiye’nin bölgede büyük ve güçlü olmasını istemiyorlar. Lozan’ı bir türlü hazmedemiyorlar. Bu nedenle karşımıza bazen IŞİD olarak, bazen PYD olarak, bazen PKK olarak, bazen ise FETÖ olarak karşımıza çıkıyor. Yurdumuzu Amerikan mandası yapmak isteyen, mandacılığı kabul etmeyen Sivas Kongresi’ni yok sayan 4 Eylül’ü de kutlayacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Altınok Öz, “15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü ve asker kılığındaki hainlere karşı da bunların içinde kendi halkını ve polisini gözlerini kırpmadan öldürmüşlerdir. Birlik olmuş Atatürk yolunda yürüyen askerlerimiz, kahramanca silahını teslim etmeyen, hainlere direnip çatışmaya giren polislerimiz ve halkımız demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıktı. Darbeyle, suikastlerle iç savaş yaratıp emellerine ulaşmak istiyorlar. Onun içindir ki ellerini çekmiyorlar güzel ülkemizden” dedi.

Ünlü müzisyen Kubat ise Kartal Meydanı’nda kurulan sahnede şarkılarıyla Zafer Bayramı’nı kutlayan vatandaşları coşturdu.
Kaynak: İHA