'Türkiye Tiyatro Buluşması'

Yerli ve yabancı tiyatro grupları, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından 'demokrasi için sanat'ın önemine vurgu yaparak, 1114 Ağustos tarihlerinde Seferihisar'da halkla buluşacak.

İzmir'de bir araya gelecek bazı tiyatro grupları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından 'demokrasi için sanat' sloganıyla seyircinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

İzmir Yenikapı Tiyatro Grubu'nun organize ettiği etkinlikte, yurt içi ve dışından 14 tiyatro ekibi, oyunlarını Seferihisar'da sahneleyecek.

Yenikapı Tiyatro Spor Derneği Başkanı Medine Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festival ve tiyatro buluşmalarıyla halka ulaştıklarını ve problemlere birlikte çözüm üretmeyi hedeflediklerini belirterek, sanatçılar olarak demokrasi için sanatın önemine vurgu yapacaklarını söyledi.

FETÖ'nün darbe girişimi nedeniyle ülkenin karanlık günler yaşadığını aktaran Çam, hangi sebeple olursa olsun sivil yönetim bertaraf edilerek cuntanın getirilmeye çalışılmasının kabul edilemez olduğunu aktardı.

Çam, 'Darbecilerin başarıya ulaşamaması sevindirici olsa da bundan sonra üstümüze düşen görev, bu belirsiz tabloda her şeyin adil, eşit, özgür ve bağımsız bir cumhuriyet için netleşmesini sağlamaktır.' dedi.

Çam, bu yıl 10'uncusu düzenlenecek 'Türkiye Tiyatro Buluşması'nın 11-14 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirileceğini dile getirerek, sanatseverler için atölye çalışmaları ve söyleşilerin de yapılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA