Saçları Kanser Hastalarına Peruk Oluyor

Kanser Savaşçıları Derneğinin başlattığı 'Saçım Saçın Olsun Projesi'nde Muğla'da 25 bağışçı, saçlarını kanser hastalarına peruk olarak hediye etti.

Kanser Savaşçıları Derneğince başlatılan 'Saçım Saçın Olsun Projesi'ne bağış yapanların saçları, kanser hastaları için peruk oluyor.

Annesi de kanser hastası olan kuaför Emre Garipoğlu, projeye destek verdi. Garipoğlu'nun girişimleriyle Muğla'nın Milas ilçesinde projeye bir ayda 25 bağışçı katıldı. Bağışçılar, en az 30 santimetre uzunluğundaki saçlarını kemoterapi sonrası saçları dökülen kanser hastalarına peruk olarak hediye etti.

Garipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesine kanser tanısı konmasıyla bu durumdaki hastalar için neler yapabileceğini araştırdığını ve projeyi öğrendiğini söyledi.

İşletmesine ait sosyal medya hesabından 'Saçım Saçın Olsun Projesi'ni duyurduğunu belirten Garipoğlu, şunları söyledi:

'İş yerimize gelen bağışçıların saçlarını en az 30 santimetre olmak koşuluyla ücretsiz kesiyoruz. Sonrasında ise Kanser Savaşçıları Derneğinin bağlantılı olduğu perukçuya bu saçlar gönderilerek hazır hale getiriliyor. Talep sırasına göre de kanser hastaları bunlardan ücretsiz olarak yararlanıyor.' dedi.

Garipoğlu, peruk maliyetinin 2 bin lirayı bulması nedeniyle kanser hastalarının çoğunun günlük hayatta motivasyon eksiği yaşadığını, bunun da rahatsızlığın seyrinde olumsuz etkisi olduğunu dile getirdi.

Projenin bağışçılarından ilkokul öğrencisi Türkan Akhan, annesinden projeyi duyduğunda doğduğundan beri kestirmediği saçlarını bağışlamayı düşündüğünü söyleyerek, 'Annem bu projeyi söylediğinde hiç düşünmeden saçlarımı kestirmeyi kabul ettim ve şimdi çok mutluyum.' diye konuştu.

Kardeşiyle projeye katılan 17 yaşındaki lise öğrencisi Sude Akhan da dedesinin kanser tedavisi görmesi ve sağlık alanında öğrenim görmesi nedeniyle hastalık hakkında bilgi sahibi olduğunu anlattı.

Akhan, saçın her insan için önemli olduğunu belirterek, 'Bir erkek için bile saçsız kalmak ne kadar zorsa, bir bayanın ya da kız çocuğunun saçları kemoterapiyle elinden alınabiliyor. Bu oldukça zor bir durum. Bunun için kampanyaya ben de katılmak istedim ve gayet mutluyum.' sözlerine yer verdi.

Projeden kuaförünün bahsetmesiyle haberdar olduğunu ifade eden 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Gül Yücer, saçlarını üniversite mezuniyetine kadar kestirmeyi istemediğini, ancak kuaförü projeden bahsedince hiç düşünmeden hastalara destek olmaya karar verdiğini söyledi.
Kaynak: AA