On Binler Barbaros Meydanı'nda Buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Barbaros Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitap etti.

On Binler Barbaros Meydanı'nda Buluştu
Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda on binlerce vatandaş demokrasi ve özgürlük için bir araya geldi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Barbaros Meydanı’nda vatandaşların demokrasi nöbeti sürüyor. Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir,’’ 15 Temmuz günü çok uzun ve karanlık bir gece yaşandı. Sabaha birlikte kavuştuk. Hamt olsun bugün bu meydandayız. Muvaffak olsalardı bugün başka şeyler yaşıyor olacaktık. Burada olmayacaktık. Kaos kol gezecek, yurdumuz 5-10 yıl geriye gidecek ve Türkiye üzerinde emelleri olanlara fırsatlar doğmuş olacaktı. Büyük bir aile olduğumuzu gösterdik ve dünyaya millet nedir öğrettik. Demokrasimize, milli irademize kastettiler. Mehmet Çavuşun, Seyit Onbaşının giydiği asker kıyafetlerini giydiler ama yakışmadı bunlara. Birbirimize düşürerek bir kaos oluşturmak istediler. Ama sizler birer kahraman gibi önlerine atladınız, karşılarına dikildiniz. Milleti arkasını almayan hiçbir kimse geleceğe yürüyemez dediniz. Bu oyunları boşa çıkarttınız. Ziyaretime gelen bir birlik başkanı şunu ifade etti.

3 yıl önce bu olsaydı, Mısır ihtilali olmazdı. Dünya milletler topluluğunda hiçbir yerde benzer darbe ve ihtilal girişimi kolay yapılamayacak. Hepimiz birlikte bütün dünyaya gösterdik bunu ’’ İfadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe girişiminin milletin iradesine yönelik yapıldığını ifade eden Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar,’’ Bu darbe girişimi hükümetimize yapılmış bir darbe girişimi değildi. Bu darbe girişimi başbakanımıza ya da cumhurbaşkanımıza yapılmış bir darbe girişimi değildi. Bu darbe girişimi bizi biz yapan değerlere milli varlığımıza, milletin iradesine yapılmış bir darbe girişimidir. Toplumun bütün değerleriyle, bütün kesimleriyle buna karşı koyan bu sureci hep beraber bir neferi, hangi makamda olursa olsun bir mücadelecisi olmalıyız’’ şeklinde konuştu.

Barbaros Meydanı’nda ki demokrasi nöbetine sanat camiasından birçok ismin destek verdiği görüldü.

Beşiktaş Belediyesi tarafından organize edilen mini konserlerle vatandaşlar gönüllerince eğlenirken demokrasi nöbetlerini sürdürdü.

Kaynak: İHA