Naci Topçuoğlu MYO'da Mezuniyet Heyecanı

Gaziantep Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu öğrencileri için düzenlenen kep töreninde duygusal anlar yaşandı.

Naci Topçuoğlu MYO'da Mezuniyet Heyecanı
GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu’nun da katıldığı törende çeşitli bölümlerden toplam 260 öğrenci mezun oldu. Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun yaptığı konuşmasında Naci Topçuoğlu MYO’nun Türkiye’nin en iyi meslek yüksekokulu olduğunu ifade etti.

Naci Topçuoğlu MYO kep töreninde Okul Müdürü Yard. Doç. Dr. Hüseyin Tekin Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu hakkında çeşitli bilgiler vererek, öğrencilere tanınan burslar ve imkanları da anlattı. Okul Müdürü Tekin yaptığı konuşmada öğrencileri ve velileri kutlayarak “Naci Topçuoğlu MYO’ndan mezun olan öğrencilerin diğer öğrencilere oranla daha şanslı ve ayrıcalıklı olduğunu ifade etti.

GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulundan mezun olan 260 öğrenci için düzenlenen kep törenine katılan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun Naci Topçuoğlu MYO’nun Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade etti.

Rektör Coşkun mezun olan öğrencilere seslenirken “Rektör unvanıyla katıldığım son mezuniyet töreni. Sizleri ve ailelerinizi yürekten kutluyorum. Naci Topçuoğlu MYO kurulduğu günden bu yana bizim için özel bir kurum olmuştur. Türkiye’de bir ilk yaşanmış sanayi içerisinde bir okul yapılmıştır. Merhum Naci Topçuoğlu’nu bu vesileyle rahmet ve minnetle anıyoruz. Naci Topçuoğlu MYO ile Gaziantep’te sanayinin bütün dalları başta olmak üzere birçok meslek grubu da eğitimli hale getirildi.

Bu kurumda iki dönem okul bir dönem iş yeri stajı var. Eğitimin yanında sahayla da tanışan öğrenciler mesleki alanda yeterlilik kazanırken mezun olduklarında ayrıcalıklı bir hale geliyor. Naci Topçuoğlu MYO Türkiye’de bir ilk ve Türkiye’nin en iyi meslek yüksekokuludur. Daha iyisi de yoktur. Uygulanan bütün programlar hayatın içerisinden alınan mesleki programlardır. Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Oğlu uyguladığı programlarla ve sahip olduğu teknolojiyle Türkiye’nin örnek bir eğitim kurumudur. Mezun olan öğrencilerimizi ve ailelerini yürekten kutluyorum” dedi.

GSO Meclis Başkanı Topçuoğlu’ndan öğrencilere altın öğütler

Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulunun öğrencileri için düzenlenen kep töreninde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu’da öğrencilere altın öğütler vererek, “15 Temmuz darbe kalkışmasında vatanın bölünmez bütünlüğü ve demokrasimizin korunması için canlarını feda eden vatandaşlarımızı, askerlerimizi ve polislerimizi rahmetle anıyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülkemizin maruz kaldığı bu saldırı bize Ülkemizin birlik beraberliğin önemini, vatan sevgisini, demokrasinin nasıl büyük bir nimet olduğunu bir kez daha göstermiştir. Gençlere güvenimiz tam 15 Temmuz’da vatana ve demokrasiye nasıl sahip çıktıklarını hep beraber gördük.15 Temmuz yeniden silkinişin, dirilişin ve yükselişin miladı olacaktır. Hepimize kendi alanlarımızda çok büyük görevler düşüyor. Üniversiteler mükemmele odaklanacak iyi eğitimli vatansever bir nesil yetiştirecek. Sanayiciler daha çok üretecek, Yargı, güvenlik, bürokrasi hızlı ve adaletli işleyecek. Sizler ülkemizin başarısı için var gücünüzle çalışacaksınız. Sizler Naci Topçuoğlu M.Y. Okulundan mezun olup hayata atılıyorsunuz, önemli bir dönüm noktasındasınız. Hayatta başarılı olmak için bazı temel kurallar var bunları uygulayın; Kendinize güvenin, meraklı olun. Hayalleriniz olsun, kolayına kaçmayın mücadeleci olun, iyi bir dinleyici ve öğrenici olun. Azimli ve sabırlı olun, vaktinden önce çiçek açmaz. Mütevazi olun, ekip çalışmasına önem verin. Bütün imkânlarınızı zorlayarak İngilizce öğrenin. Ben sizleri yetiştiren hocalarımıza ve ailelerinize teşekkür ediyor, hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından dereceye girerek mezun olan öğrencilere çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından hediyeler verilirken okul birincileri de ödüllendirildi. Törenin sonunda coşkulu bir şekilde okuldan mezun olan öğrenciler keplerini atarak birbirlerini kutladı.
Kaynak: İHA