Mahalleliden Baz İstasyonu Tepkisi

Malatya’da vatandaşlar mahallelerine kurulmak istenen baz istasyonuna tepki gösterdi. Polis ekipleri bölgede önlem alırken gergin bekleyiş sürüyor.

Mahalleliden Baz İstasyonu Tepkisi
Battalgazi Mahallesi’nde bir evin bahçesine kurulmak istenen bir GSM şirketine ait baz istasyonu mahallelinin tepkisine yol açtı. Vatandaşlar baz istasyonunun kurulacağı yerde toplanarak kuruluma izin vermeyince gerginlik yaşandı.

Battalgazi Mahallesi Muhtarı Şükrü Kılınç, kendilerinden habersiz kurulumun yapılmak istendiğini savunarak buna müsaade edilmeyeceğini söyledi.

Milli irade nöbetine katıldıkları için sabah kadar meydanlarda olduklarını belirten Muhtar Kılınç, eve geldikten sonra mahallelinin kendisini arayarak durumdan haberdar ettiklerini belirtti.

Bölgeye gelip işçilerle görüştüğünü ifade eden Kılıç, işçilerin kendisine enerji direği kurulumu yaptıklarını söylediğini iddia etti.

Bunun üzerine yetkili kurumlara dilekçeler yazarak baz istasyonunun mahallelerine kurulumunu istemediklerini belirten Kılınç, “Devletin kanunlarına boynumuz kıldan incedir. Ama devlet bizi istemiyorsa demek ki biz muhtar olarak devlet değiliz. Sabaha kadar meydanlardayız eve gelip yatacağız birde bunlarla uğraşıyoruz” diye konuştu.

Mahalle sakinleri de yerleşim alanı içerisine baz istasyonu istemediklerini ifade ederek kuruluma izin vermeyeceklerini belirttiler.
Kaynak: İHA