Kazada Aracı Pert Olan Vatandaş 15 Dakika Sonra Otomobil Kazandığını Öğrendi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde düzenlenen ‘Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’nde büyük ödüller sahiplerini buldu.

Kazada Aracı Pert Olan Vatandaş 15 Dakika Sonra Otomobil Kazandığını Öğrendi
‘Tarihin Mirası Alışverişin Âlâsı’ temasıyla Osmanlı Devleti’nin ilk büyük çarşısı olan Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde hayata geçirilen alışveriş günlerinde 10 sıfır otomobil, 10 akıllı cep telefonu ve 10 dizüstü bilgisayar, sahiplerine teslim edildi. Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu olan BTSO öncülüğünde Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği (BTÇH) işbirliğiyle düzenlenen organizasyonun ödül töreni BTSO hizmet binasında gerçekleştirildi.

Vali İzzettin Küçük, Bursa tarihi çarşı ve hanlar bölgesinin dokusu ve tarihi birikimi ile herkesi cezbettiğini ifade etti.

“Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi bize büyük bir emanettir” diyen Vali İzzettin Küçük, “BTSO bu konuda çok güzel çalışmalara imza atıyor. Katkılarından dolayı BTSO’ya teşekkür ediyorum. Alışveriş günlerinde ödül kazanan herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 15 Temmuz tarihinin milletin örnek dayanışması ve güçlü iradesiyle karanlık bir geceden aydınlık bir geleceğe uyandığı önemli bir gün olduğunu söyledi.

Türk milletinin demokrasiye olan inancıyla tüm dünyaya iradesini ve kararlığını gösterdiğini belirten İbrahim Burkay, “Esnafı, sanatkarı, işadamı, sanayicisi ve vatandaşıyla Türkiye’mizi hedeflerine ulaştırmak için el ele omuz omuza vermeye devam edeceğiz. Daha fazla çalışıp daha fazla üreteceğiz. Tüm bunlarla birlikte inanıyoruz ki güçlü demokrasimiz ile ekonomimiz daha da büyüyecek” dedi.

Törende ilk olarak akıllı cep telefonu ve dizüstü bilgisayarlar talihlilere teslim edildi. Vali İzzettin Küçük, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk ile protokol üyeleri, 10 talihliye Fiat Egea marka sıfır otomobillerinin anahtarını verdi.

Sıfır otomobil kazanan talihliler ise organizasyondan dolayı BTSO’ya teşekkür etti. Talihli Cahit Coşkun’un çekiliş günü yaşadığı olay ise dikkat çekti. Bursa Adliyesi’nde cumhuriyet savcısı adayı olarak staj yaptığını belirten Coşkun, çekilişin olduğu 30 Haziran Perşembe günü Erzurum’da trafik kazası geçirdiğini ifade etti.

Coşkun, “Saat 14.00’da trafik kazası geçirdik. Aracım pert oldu. Fakat saat 14.15’te yeni otomobil kazandığımı öğrendim. Çok şaşırdım. Çünkü ben yüzük almak için kuyumcuya gitmiştim. Kampanyaya katılmayacaktım. Esnaf arkadaşlar bizi yönlendirdi ve çekiliş kuponu aldım. Hayırlı bir işten dolayı organizasyona katıldım. Herkese teşekkür ederim” dedi.

Kuyumcunun yanlışlığı otomobil kazandırdı

Otomobil kazanan talihlilerden Aşkın Mutlu, kuyumcunun yanlışlığı sayesinde çekiliş kuponu aldığını ve büyük ödülün sahibi olduğunu belirterek, “Eşimin kardeşinin düğünü vardı. Hediyelik bilezik ve yarım altın almak için kuyumcuya gittim. Eşim, kuyumcunun yanlışlıkla yarım gram altın verdiğini fark etti. Daha sonra kuyumcuya gittim ve altını değiştirdim. O sırada çekilişe katıldım. Kuyumcu bana yanlış altını vermeseydi, ben çekilişe katılmayacaktım” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA