'Karınca Ordusu 15 Temmuz'da Yeniden Ortaya Çıktı'

İstiklal Yolu Eğitim Kültür, Turizm ve Gençlik Derneği Başkanı Çam: 'Dün kağnısıyla kamyonu yenen karınca ordusu, bugün gövdesiyle tanklara 'dur' dedi. Bağımsızlığını kazanarak işgal altındaki milletlere örnek olan Türk milleti, bugün de darbe direnişiyle örnek oldu'

İstiklal Yolu Eğitim, Kültür, Turizm ve Gençlik Derneği Başkanı İsmail Çam, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, 'Dün kağnısıyla kamyonu yenen karınca ordusu, bugün gövdesiyle tanklara 'dur' dedi. Bağımsızlığını kazanarak işgal altındaki milletlere örnek olan Türk milleti, bugün de darbe direnişiyle örnek oldu.' dedi.

Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk milletinin 15 Temmuz'da darbecilere karşı önemli bir mücadele verdiğini söyledi.

Kurtuluş Savaşı'nda cepheye lojistik malzeme ve cephane taşınan 'İstiklal Yolu' hakkında bilgi veren İsmail Çam, 'Milli Mücadele yıllarında bölgesel direnişler sonrasında Türk milleti bir ordu kurdu. Ordu için gereken silahların çoğu Karadeniz üzerinden geliyor, İnebolu, Kastamonu, Çankırı güzergahından cepheye ulaştırılıyordu. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 'karınca ordusu', kağnılarla cephane taşıyarak Türk ordusunun elini cephede boş bırakmadı.' ifadelerini kullandı.

'Karınca ordusu'nun 15 Temmuz'da yeniden ortaya çıktığına dikkati çeken Çam, şöyle devam etti:

'O zaman asker Yunan'ı İzmir'de denize dökmüş, ardından karınca ordusu da terhis olmuştu. Bu ordunun işlevini bitirip tarihin sayfalarında kaybolduğunu sanıyorduk. 15 Temmuz gecesi gördük ki karınca ordusu, Başkomutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile meydanlara indi, tarihi işlevini yeniden yerine getirdi. Dün kağnısıyla kamyonu yenen karınca ordusu, bugün gövdesiyle tanklara 'dur' dedi. Bağımsızlığını kazanarak işgal altındaki milletlere örnek olan Türk milleti, bugün de darbe direnişiyle örnek oldu.'

Kurtuluş Savaşı'nda vatandaşların 'ya istiklal ya ölüm' düşüncesiyle işgale karşı koyduğunu ve vatanın her karış toprağında ailece savaşarak bu toprakların Türk milletine ait olduğunu tescillediğini anlatan İsmail Çam, aynı duygunun neredeyse bir asır sonra bugün yeniden ortaya çıktığını ve dünyaya demokrasi dersi verdiğini vurguladı.

Çam, 15 Temmuz şehit ve gazilerine gösterilen saygıyı çok önemsediğini dile getirerek, 'Özellikle hükümetin şehit ve gazilere vefası çok önemli. Boğaziçi Köprüsü'nün isminin değiştirilmesi, anıtlar yapılması çok güzel. Hükümetimizden ilk karınca ordusu hakkında da aynı vefanın yapılmasını istiyoruz. Karınca ordusunun 2 yıl boyunca yürüdüğü İstiklal Yolu'nun ortasına anıt yapılmalı. Bu anıt, Amerika'daki Özgürlük Anıtı gibi devasa olmalı. Karınca ordusuna hak ettiği vefayı gösterelim.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA