FETÖ'nün Darbe Girişimi Kuveyt Medyasına Anlatılıyor

Türkiye'nin Kuveyt Büyükelçiliği, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında ülkedeki medya aracılığıyla kamuoyunu bilgilendiriyor Büyükelçi Tamer: 'Demokrasiye ve özgürlüğüne aşık Türk halkının çıplak elleriyle koskoca tankları durdurduğunu tüm dünya gördü. Ancak ne yazık ki bazı Avrupalı dost ve müttefik ülkelerin bu gerçeği görememesini ya da görmek istememesini üzüntüyle karşılıyoruz'

Türkiye'nin Kuveyt Büyükelçiliği, Kuveyt kamuoyu ve medyasına Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bilgilendirme çalışması yapıyor.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Kuveyt Büyükelçiliği, FETÖ'nün başarısız darbe girişiminin Türkiye'nin siyasi ve ekonomik çıkarlarına zararları ve olası etkilerini bertaraf etmek amacıyla faaliyetlerine devam ediyor.

Bu kapsamda Büyükelçi Murat Tamer, TRT Arapça ve Al-Rai Televizyonu'nun ortak canlı yayınına katılarak darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Tamer, başarısız darbe girişiminin ardında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içine sızan FETÖ üyeleri ile diğer devlet kurumlarında bu kişilere göz yumarak destekleyenlerin olduğunun ortaya çıktığını dile getirdi.

Bu konuda hiçbir tereddüt bulunmadığının altını çizen Tamer, darbecilerin bu hain girişimleriyle Türk milletinin sosyal yapısından, değerlerinden, birlik ve beraberlik anlayışından ne kadar bihaber olduklarının da ortaya çıktığını söyledi.

Halkın darbecilere destek vermediğini ifade eden Tamer, Türk medyasının da sağlam bir şekilde darbecilerin karşısında durduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk halkına yönelik yaptığı meydanlara inerek demokrasiye, vatana, devlete ve insanlık onuruna sahip çıkma çağrısına Türk milletinin hiçbir siyasi görüş, etnik kimlik, din, dil ve ırk farkı gözetmeksizin cevap verdiğini anlatan Tamer, 'Demokrasiye ve özgürlüğüne aşık Türk halkının çıplak elleriyle koskoca tankları durdurduğunu tüm dünya gördü. Ancak ne yazık ki bazı Avrupalı dost ve müttefik ülkelerin bu gerçeği görememesini ya da görmek istememesini üzüntüyle karşılıyoruz.' dedi.

Tamer, olağanüstü halin (OHAL), suçluların adalete teslim edilmeleri, devletin işleyişinin süratlendirilmesi ve hukukun üstünlüğü ilkesinin hızla tesis edilmesi amacıyla TBMM kararı ve Anayasa'nın 120. maddesi uyarınca Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'yle tam uyum içinde ilan edildiğini belirtti.

OHAL'in gerektiğinde Avrupa ülkelerinde de uygulandığına dikkati çeken Tamer, 'Fransa'da Kasım 2015'ten beri OHAL uygulanmakta. Belçika'da da OHAL uygulanmıştır. Almanya'da da geçtiğimiz hafta meydana gelen terör saldırısından sonra bölgesel olarak OHAL uygulanmıştır. Bu Türkiye'ye has bir şey değil.' diye konuştu.

- 'Kuveyt'ten Türkiye'ye gelen kişi sayısında bir azalma olmadı'

Tamer, Kuveytlilerin, Körfez ülkeleri arasında Türkiye'de gayrimenkul satın almada ilk sırada olduklarını söyleyerek, Kuveyt halkının, Türkiye'yi artık bir turistik merkezden ziyade kendi evi gibi gördüğünü ve Türkiye'deki tüm gelişmeleri yakından takip ettiğini kaydetti. Tamer, darbe girişimi sonrasında Kuveyt'ten Türkiye'ye gelen kişi sayısında bir azalma yaşanmadığını da vurguladı.

Türkiye'deki yatırım ortamı ve imkanları hakkında da Kuveyt kamuoyuna bilgi veren Tamer, Türkiye'nin tüm alanlarda AB standartlarını karşıladığına, şirket kurma, kar transferi gibi alanlarda hiçbir kısıtlama bulunmadığına ve Kuveytlilerin Türk vatandaşlarıyla tamamen eşit haklara sahip olduklarına dikkati çekti.

Tamer, uzun yıllardır Türkiye'de faaliyet gösteren Kuveyt Türk Katılım Bankası ve Burgan Bank'ın Kuveyt bankaları olmaları sebebiyle Türkiye'de gayrimenkul satın alacak ya da yatırım yapacak Kuveytliler için ayrı bir güvence kaynağı oluşturduğunu dile getirdi.

Tamer sözlerini, darbenin ilk anlarından itibaren Türk hükümetine tam destek veren ve Türkiye için her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunun altını çizen Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Kuveyt Veliaht Prensi Nawaf el-Ahmad el-Cabir es-Sabah, Kuveyt Meclis Başkanı Marzouk Al Ghanim ve Başbakan Şeyh Jaber Al Hamad Al Sabah başta olmak üzere tüm yetkililere ve Kuveytlilere teşekkür ederek bitirdi.

Programın İstanbul kısmına katılan THY yetkilileri ise uçak seferlerinin ve hizmetlerinin darbe girişiminden etkilenmeden devam ettiğini bildirdi. THY yetkilileri ayrıca turistik yörelerde darbe girişiminin etkilerinin neredeyse hiç hissedilmediğini belirtti.

Kaynak: AA