Cumhurbaşkanından Net Uyarı Açıklaması Şu Saatten Sonra...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu saatten sonra Pensilvanya’dakinin hezeyanlarına kulak veren herkes, başına gelecekleri peşinen kabul etmiş demektir” dedi.

Cumhurbaşkanından Net Uyarı Açıklaması Şu Saatten Sonra...
Diyanet İşleri Başkanlığı Olağanüstü Din Şurasına katılan Erdoğan, 17-25 Aralık girişimi sonrasında kendi içlerinde de Fetullahçı terör örgütünün tehlikesini kavrayamayanlar olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı, “Bunu dahi anlatırken, birçok arkadaşlarımız yine inanmıyordu. ’Bunlar böyle şey içine girmez; Etmeyin.’ Hâlâ inanmayanlar olduğunu da biliyorum. Hâlâ maalesef bakıyor ama görmüyorlar, olanları da görüyorum. Bu noktadan sonra artık şüphe dönemi bitti, mücadele dönemi başladı” diye konuştu.



“RABBİM DE MİLLETİM DE BİZİ AFFETSİN”

Erdoğan, bu hain örgütün gerçek yüzünü en başta ortaya çıkaramamanın üzüntüsü içinde olduğunu da kaydederek, “Bu hain örgütün gerçek yüzünü çok daha önceden ortaya dökmemiş olmanın üzüntüsü içindeyim. Bundan dolayı hem Rabbimize hem de milletimize verecek hesabımız olduğunu biliyorum. Rabbim de milletim de bizi affetsin” dedi.



“HİÇ KUSURA BAKMASINLAR, GARDIMIZI İNDİRMEYECEĞİZ”

Pişman olduklarını söyleyenler konusunda ciddi tereddütleri olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerçekten pişman mı oldular yoksa ihanet şebekesinin, riyakarlığı içindeler mi, anlamakta zorlanıyoruz. Hiç kusura bakmasınlar, gardımızı indirmeyeceğiz. Çünkü mümin bir sokulduğu delikten bir daha sokulmaz” dedi.



SÖZDE PROFESÖRÜN AÇIKLAMALARINI YORUMLADI

Cumhurbaşkanının gündeminde darbe iması yapan ve sıkıyönetim durumunda dindar insanların korkup dışarı çıkmayacağını iddia eden Prof. Dr. Osman Özsoy da vardı. Erdoğan, “Şimdi sözde profesör diyor ya ’Sokağa çıkmazlar’ diye. Onlar bu milleti tanımamış. Ama ben milletime inanmıştım. Milletime inandığım için de meydanlara, havalimanlarına davet etmiştim. ‘Rodos adasına giderek değil, sizin içinizde olarak’ demiştim. İstanbul Atatürk Havalimanı’na indiğimizde, aprona on binlerce insanın nasıl yığıldığını görmüştük. Bu millet büyük millet, imanı hakikaten güçlü bir millet” ifadelerini kullandı.

NET UYARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan net bir uyarıda da bulunarak, “Şu saatten sonra Pensilvanya’dakinin hezeyanlarına kulak veren herkes başına gelecekleri peşinen kabul etmiş demektir” dedi.

Erdoğan, Fetullahçı terör örgütünün faili meçhul cinayetlerin de arkasında olduğunun belirlendiğini, bunların bir bir ortaya çıkmaya başladığını da ekledi.

Kaynak: İHA