Çelikcan Açıklaması '20 Yılda Yapılandan Daha Fazla Yol Yaptık'

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 7 yıllık görev süresinde ilçeye yaptığı yolların uzunluğunun 20 yılda yapılan yolun iki katını geçtiğini söyledi.

Çelikcan Açıklaması '20 Yılda Yapılandan Daha Fazla Yol Yaptık'
Yüreğir’de bugüne kadar 480 bin ton sıcak asfalt, 1 milyon 300 bin sathi kaplama, 600 bin metrekare kilitli parke yol çalışması yüptıklarını belirten Çelikcan ekiplerin Yenidoğan Mahallesi’nde asfalt kaplama çalışmalarını sürdürürken, Doğankent Mahallesi’nde ise stabilize yol çalışması yaptığını, Ali Hocalı Mahallesi’nde ise sathi kaplama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.



Yüreğir ilçesi sınırları içinde 5 buçuk yılda 20 yılda yapılandan daha fazla yol yapıldığını vurgulayan Çelikcan, Yüreğir’in 6 bin sokağının çoğu tamamlandı. Oluklu sıcak asfalt çalışmasını Adana’da ilk Yüreğir Belediyesi uyguladı. Girilmedik mahalle kalmadı. Geri kalan yerleri de kısa süre içerisinde bitireceğiz” dedi.

Yapılan yol çalışmalarının karayolları standardında olduğunu belirten Çelikcan, “Yüreğir’in gelirleri çok kısıtlı. Yaptığımız ve yapacağımız bütün işlerde ince eleyip sık dokuyoruz. Bunun için yaptığımız çalışmaların en kaliteli ve uygunu olmasına özen gösteriyoruz. Yol çalışmaları konusunda uzman arkadaşlarla çalışıp, kaliteli malzeme kullanıyoruz. Yolları da standartlara uygun yapıyoruz. Ortaya çok güzel işler çıkıyor” şeklinde konuştu.

Yenidoğan Mahalle Muhtarı Mehmet Uzunbilek ise mahallenin yol sorunun büyük ölçüde çözüldüğünü belirterek, “Mahallemiz kurulduğundan bu yana böyle bir çalışma görmedi. Vatandaşlarımız adına Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA