Antalya Valisiyim Dediler Kağızman'da Dolandırıcılıktan Yakalandılar

Kendilerini Antalya valisi olarak tanıtan dolandırıcılar Kağızman’da yakayı ele verdiler.

Antalya’da vatandaşları ve iş adamlarını telefonla arayıp, kendilerini Antalya Valisi olarak tanıtarak vatandaşlardan 15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen Darbe Girişiminde Şehit olan vatandaşların ailelerin yardım etmek bahanesi ile yüklü miktarda para isteyen kişilere yönelik yapılan çalışmalarda; Dolandırıcılık olayını gerçekleştiren şüpheli 2 kişi Antalya Asayiş Şube Müdürlüğü ve Kağızman İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan ortak çalışma sonucunda Kağızman ilçesinde yakalandı.

Dolandırıcıların yapılan üst ve araç aramalarında çok sayıda telefon ve çeşitli numaralara ait sim kartlar ele geçirildi. Yapılan çalışma sonucunda Dolandırıcılık olayını gerçekleştiren şüpheli bir şahsın 28 ayrı Dolandırıcılık suçundan aranması olduğu ayrıca cezaevinden firari hükümlü olduğu tespit edildi.

Kağızman Cumhuriyet Başsavcılığı’nda hazır bulunan şüpheli kişilerden birisi serbest bırakılırken, diğer şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Öte yandan konuyla ilgili olarak Kars Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada; “15 Temmuz Darbe Girişiminden sonra kendisini asker, polis, kamu görevlisi olarak tanıtan ve Şehit Ailelerine yardık adı altında para isteyen şahıslara vatandaşlarımızın itibar etmemesi, Kars İl Emniyet Müdürlüğü olarak bu tür Dolandırıcılık olayları konusunda vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çalışmalarımıza devam edecektir” denildi.
Kaynak: İHA