Ağrı Valisi Işın Açıklaması

'(FETÖ'nün darbe girişimi) Hani diyorlar ya 'paralel devlet kurdular' esas bunlar paralel din kurdular biz göremedik maalesef. Bunlar bu dine ne ihanet ettiler' 'Halk olarak bundan sonra her türlü teröre karşı çıkacağız. Bu FETÖ olur PKK, IŞID olur, ne zıkkım olursa olsun. Bütün terör örgütlerini şiddetle lanetliyoruz'

Ağrı Valisi Musa Işın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini eleştirerek, 'Hani diyorlar ya 'paralel devlet kurdular' esas bunlar paralel din kurdular biz göremedik maalesef. Bunlar bu dine ne ihanet ettiler.' dedi.

Işın, Eleşkirt ilçesinde Şua İnşaat firması sahibi Nimetullah Kaya tarafından yaptırılacak bin 600 kişilik caminin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, yatırımlarından dolayı Kaya ailesine teşekkür etti.

Devletin de Ağrı ve ilçelerinde ciddi yatırımlar yaptığını belirten Işın, 'Allah devletimize zeval vermesin. 15 Temmuz'da menfur bir hadise ile karşı karşıya kaldık. Nasıl ki insanların hayatında ölümle burun buruna gelme varsa Türkiye Cumhuriyeti olarak 15 Temmuz'da ölümle burun buruna geldik.' dedi.

Işın, FETÖ'nün darbe girişiminin başarısız olduğunu ifade ederek, 'Eğer onlar gelseydi vatanımızı, dinimizi, şerefimizi, namusumuzu kaybedecektik. Ama Allah bizi korudu. O gün herkes Ağrı'da ,Eleşkirt'te ve tüm ilçelerimizde bütün insanlar devletin ne olduğunu anladı ve Türk'ü ile Kürt'ü ile tüm Türkiye halkı devletine sıkı sıkı sarıldı. Millet adeta ölümü göze alarak hükümet konaklarını korudu' ifadelerini kullandı.

Darbecileri eleştiren Işın, 'Hani diyorlar ya 'paralel devlet kurdular' esas bunlar paralel din kurdular biz göremedik maalesef. Bunlar bu dine ne ihanet ettiler. Biz de halk olarak bundan sonra her türlü teröre karşı çıkacağız. Bu FETÖ olur PKK, IŞID olur, ne zıkkım olursa olsun. Bütün terör örgütlerini şiddetle lanetliyoruz. Bu halk darbecilere darbe yaptı. Darbe yapmak isteyenler bir daha darbeyi aklının ucundan bile geçiremeyecek.' diye konuştu.

Kaya ailesi adına konuşan Doç. Dr. Yüksel Kaya da ilim ve irfan merkezlerinin toplumu ayakta tuttuğunu ifade ederek, cami ve mescitlerin toplumu eğiten, kardeşlik duygularını geliştiren ve kaynaşmayı sağlayan merkezlerin başında geldiğini söyledi.

Yapacakları camide bin 600 kişinin aynı anda namaz kılabileceğine işaret eden Kaya, külliye şeklinde yapılacak projede Kur'an Kursu, mescit ve geniş bir yeşil alanın da yer aldığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Vali Işın ve katılımcılar tarafından caminin temeli atıldı.

Törene, Eleşkirt Kaymakamı Abdulkadir Okay, Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı ile çeşitli kurumların yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA