500 Yıllık Tarihi Camiye Büyükşehir Sahip Çıktı

Ordu’nun İkizce ilçesinde bulunan 500 yıllık tarihi Laleli Camii’nin çevresi Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle düzenlenerek estetik bir görünüme kavuşturulacak.

500 Yıllık Tarihi Camiye Büyükşehir Sahip Çıktı
Ahşap caminin çevresinin tarihi dokuya uygun hale getirileceğini söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “2018 yılının başlarında çevre düzenlemesi tarihi dokuya uygun olarak yapılacak İkizce Laleli Camii, bölgenin cazibe merkezi olacak” dedi.

Cami ve çevresi tarihi dokuya uygun olacak

Başkan Yılmaz, Laleli Camii’nin 1994 yılında Amerikan Cornell Üniversitesi’nden Profesör Peter Ian Kunıholm başkanlığındaki heyetin bilimsel araştırmaları sonucu ilk olarak 16. yüzyılda inşa edildiği ve daha sonra çeşitli onarımlar geçirdiğinin tespit edildiğini belirtti.

Başkanı Yılmaz, “Yaklaşık 500 yıl ayakta kalmayı başarmış, ahşap yapı sanatının nadide örneklerinden biri olan Laleli Camimizin etrafını tarihi dokusuna uygun şekilde düzenlemeyi planlıyoruz. 2018 yılının başlarında çevre düzenlenmesinin tamamlanması ile İkizce Laleli Camii, bölgenin cazibe merkezi olacak” diye konuştu.

7 dönümlük alanda düzenleme

Projeye göre büyük kısmı ağaçlarla kaplı, 7 bin 200 metrekarelik alana sahip parsele şadırvan, açık ve yarı açık oturma birimlerinin olduğu bir meydan, Akçay Nehri’ne nazır seyir terasları, dolaşımı sağlamak üzere yaya yolları ve araçlar için otopark yapılacak. Alanda bulunan 2 katlı tuvalet yıkılarak, yer altına yeni bir tuvalet inşa edilecek.

Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan projenin yapım aşamasına Koruma Kurulu onayından sonra başlanılması planlanıyor.
Kaynak: İHA