Vali Süleyman Kamçı Açıklaması

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, "Milletçe elde ettiğimiz başarılar ve ülkemizin geldiği seviye, yolumuzun açık olduğunun en önemli göstergesidir" ifadesinde bulundu.

Vali Süleyman Kamçı Açıklaması
Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, "Tarih boyunca bağımsızlığından ödün vermeksizin, her türlü tehdide karşı birlik ve beraberlik duygularıyla kenetlenen Türk Milleti, ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen ve Kurtuluş Savaşı’nı nihayete erdiren 30 Ağustos Zaferi’nin yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutlamaktadır" ifadesinde bulunduğu mesajını şu şekilde sürdürdü:

"30 Ağustos Zaferi; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir.

Bu duygular milletimizi hep güçlü ve dimdik ayakta tutmuş, kurduğumuz devletlerin dünya tarihine yön vermesine imkân sağlamıştır.

Bilinmelidir ki, dün olduğu gibi bu gün de ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, aziz milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun idrakiyle, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir.

Bugün bizler atalarımızın mirasçısı olarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak, milletimize daha güzel imkanlar sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Milletçe elde ettiğimiz başarılar ve ülkemizin geldiği seviye, yolumuzun açık olduğunun en önemli göstergesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten kutluyor, başta milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."
Kaynak: İHA