Nazilli'de Mezarlıklar Kurban Bayramı'na Hazırlanıyor

Nazilli Belediyesi Park Bahçe İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi mezarlıklarda bakım ve temizleme çalışması yapıyor.

Nazilli'de Mezarlıklar Kurban Bayramı'na Hazırlanıyor
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Nazilli Belediyesi Park Bahçe İşleri Müdürlüğü ekipleri Eğriboyun, Evranlı, Malhallı, Arslanlı ve tüm mahalle mezarlıklarında temizlik ve bakım çalışmaları yapıyor. Yıl içinde düzenli olarak mezarlıkların bakım ve onarımını gerçekleştirdiklerini belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, mezarlıklardaki kuruyan ağaç dalları temizlenerek, dikenlerin yabani otların kesildiğini, mezarlık duvarlarının boyandığını, mezarlık ve çevre yolların bakıma alındığını söyledi.



Vatandaşların yapılan çalışmalar sonrası mezarlık ziyaretini gönül huzuru ile gerçekleştirebileceğini de ifade eden Başkan Alıcık, “Mezarlıklarda belirli zaman aralıklarla rutin temizlik ve bakım çalışmaları yapıyoruz. Şuan yapılan çalışmalar kapsamında mezarlıklardaki kurumuş otlar temizleniyor, ağaçların ve yolların badanaları yeniden yapılıp, Kurban Bayramı öncesi vatandaşı kabirlerini ziyarete hazır hale getiriyor. Bunun yanında Mezarlıkları ismine yakışır bir hale getirerek Kabristanlar arasındaki yolları bozuk olan yerlerin yol yapım çalışmaları da tamamlandı. Halkımız özellikle bayramlarda kabristanları daha fazla ziyaret etmekte. Yaklaşan bayram nedeniyle bu konuda biraz daha hassas davranarak genel bir temizlik de gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Mezarlık ziyareti için arefe günü belirlenen yerlerden ücretsiz otobüs seferleri her bayram olduğu gibi bu bayrama da düzenlenecek ve mezarlıklarımızda arefe günü yakınlarının kabirlerini ziyarete gelenlere kabirlerine koyabilmeleri için personelimiz tarafından kapılarda dağıtımı yapılacak” dedi.

Kaynak: İHA