Kırklareli'de FETÖ/PDY Operasyonu

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine destek için 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndan çıkmaya çalıştığı belirlenen 25 askeri personel yakalandı

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 25 askeri personel gözaltına alındı.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Lüleburgaz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 15 Temmuz’daki darbe girişimine destek amacıyla 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’ndan çıkmaya çalışan yüzbaşı, üsteğmen, asteğmen, astsubay ve uzman çavuşların da arasında bulunduğu 37 kişiyi tespit etti.

Belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı operasyonda, 25 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, FETÖ elebaşına ait kitap, çok sayıda silah ve mermi ile üzerinde birtakım notların bulunduğu evrak ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, Lüleburgaz Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülürken, adreslerinde bulunamayan 12 kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.
Kaynak: AA