Kaymakamdan Köylülere Müjdeli Haber

Turhal Kaymakam Vekili Bayram Sağır, Karkın köyünde düzenlenen ’40. Aziz Baba Anma Etkinliği’nde yöre halkına müjdeli haber verdi.

Kaymakamdan Köylülere Müjdeli Haber
Turhal Karkın Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği ve Karkı Köyü Muhtarlığı tarafından organize edilen etkinliğe katılan Kaymakam Vekili Bayram Sağır, konuşmasına Vali Cevdet Can’ın yoğun programı nedeniyle programa katılamadığı bilgisini vererek başladı.

Vali Can’ın Karkın köyüne iki müjdeli haber gönderdiğini ifade eden Kaymakam Vekili Sağır, “Bunlardan birincisi köy yolunuzun asfaltlanması diğeri ise Aziz Baba Türbesi’nin restorasyonun yapılması. Şimdiden köyümüze hayırlı ve uğurlu olsun. Hoca Ahmet Yesevi’nin erenlerinden, Keçeci Baba’nın torunu Aziz Baba’nın manevi huzurunda bulunmaktan ve böyle anlamlı bir şenliğe katılmaktan dolayı memnuniyetimi belirtmek isterim. Kökleri orta Asya’ya Hoca Ahmet Yesevi’ye dayanan Aziz Baba gibi maneviyat pirleri ve Alperenleri sayesinde Anadolu topraklarına Türklük mührünün vurulması gerçekleştirilmiştir. Bu büyük dervişler, dedeler, babalar ve alimler; üzerinde yaşadığımız mukaddes vatan topraklarında, günümüze kadar uzanan insan sevgisi ve hoşgörüye dayalı bir yaşam tarzı ve hayat anlayışını yerleştirmişlerdir. Ülkemizde farklı etnik kökenlerin, farklı dinlere, farklı mezheplere sahip insanların birlik beraberlik içerisinde yaşamasını sağlamışlardır. Onlara, bu bağlamda minnet ve şükran borçluyuz” dedi.

40. Aziz Baba Anma Etkinliği yapılan konuşmaların ardından cem töreni ve yöresel sanatçıların verdiği konserlerle sona erdi.
Kaynak: İHA