Gökçek'ten, Almanya Başbakanı Merkel'e Tepki

ANKARA – Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye’ye karşı tutumlarına sosyal medya aracı Twitter’dan büyük tepki gösterdi.

Gökçek'ten, Almanya Başbakanı Merkel'e Tepki
Başkan Gökçek, paylaştığı tweetlerde, Almanya Başbakanı Merkel’in son açıklamalarıyla birlikte bir çelişki doğduğunu, güven sorunu yaşandığını belirterek, "Günaydın Sayın Merkel, siz bizim yerimizde olsanız Merkel’in aşağıdaki sözlerine inanır mıydınız?" sorusunu sordu.

Almanya Başbakanı Merkel’in "Bizim darbeyi kınamamızın doğru ve önemli olduğuna inanıyorum. Türkiye yönetimi de bunu haklı olarak bekliyor. Düşünün, biz burada Alman Federal Meclisi’nin alanındayız ve bizim kendi ordumuz meclisi bombalasa" şeklindeki açıklamalarına karşın; Artvin olayları, PKK, DHKP-C ve FETÖ’cülere Almanya tarafından destek verildiğini belirten Başkan Gökçek, şu twitleri attı:

"Sayın Merkel, Artvin olaylarının arkasında sizinkilerin olduğu ortaya çıktı, çağrıda bulunuyor, Almanya’da ki Türklerden Türkiye’deki olayları ülkenize taşımamaları gerektiğini söylüyorsunuz. Ama Almanya’da terörist PKK, DHKP-C ve FETO’culara her türlü propaganda imkanı verip, güçlendiriyor ve Türkiye’nin üstüne salıyorsunuz, kendinizi çok akıllı sanıyorsunuz, hakkınız ama bizi de olayları görmeyecek kadar saf mı sanıyorsunuz? Ne zamandır size çağrıda bulunuyoruz. Slogan bile yaptık. ‘Dost kal Almanya.’ Ama sevgi tek yönlü olmaz ki. Ama güven tek yönlü olmaz ki, samimi olun Merkel, Biz dostluğa hazırız. Bunun için, PKK’ya, DHKP-C hamilik yapmayacaksınız. Fetö’cüleri ülkenizde barındırmayacaksınız."

"Küslüğümüz size hiç yaramaz"

Başkan Gökçek, Almanya’nın ve Başbakan Merkel’in çelişkili ifadelerinden duyduğu rahatsızlığı da dile getirirken "Acımızı arttırırsanız, küseriz. Küslüğümüz de size hiç yaramaz, demedi demeyin" şeklinde tepki gösterdi.

Almanya’da yaşayan Türkleri, Türkiye’ye yatırıma davet edebileceklerini açıklayan Başkan Gökçek, Merkel’e "Dost kalalım" çağrısını yineledi.

Başkan Gökçek, konuyla ilgili şu tweetleri attı:

"Devamlı iğne batırıp canımızı acıtıyorsunuz. Devam eder ve acımızı arttırırsanız, küseriz. Küslüğümüz de size hiç yaramaz. Demedi demeyin. Mesela Almanya’daki vatandaşlarımıza desek ki; Alman bankalarındaki paralarınızı çekin, Türkiye’ye yatırın. Biz daha çok faiz vereceğiz, mesela desek ki; Türkiye’de alman mallarını protesto edelim ve kamuoyu olarak Alman malı almayalım, Mesela desek ki; Almanya’da açılan Türk mağazaları dışında alışveriş yapmayın ve sadece Türk malı alın, mesela desek ki; dövizle alanlara Türkiye’de ucuz konut vereceğiz, paralarınızı Türkiye’de konuta yatırın, meselalar o kadar çok ki, yeter ki düşünmeye başlayalım, gel Sayın Merkel, dost kalalım, ama samimi olalım, Saygılarımızla"
Kaynak: İHA