Gençlik Merkezleri'nin Gurur Tablosu

Bu yılki başarı oranını TEOG’de yüzde 98’e, LYS’de yüzde 95.7’ye yükselten Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezleri’nin öğrencileri Türkiye’nin en gözde üniversitelerini, fen ve Anadolu liselerini kazanarak gurur tablosu oluşturdu. Tıp, diş hekimliği, hukuk, eczacılık, uluslararası ilişkiler, uzay ve uçak mühendisliği, nükleer enerji mühendisliği, kamu yönetimi ve siyasal bilgiler fakültelerini kazanan öğrenciler Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü adına Genel Sekreter Yardımcısı Halil Avşar tarafından ödüllendirildi.

Gençlik Merkezleri'nin Gurur Tablosu
7 ilçede ücretsiz kurslarla sınavlara hazırlandılar

Seyhan, Ceyhan, Yumurtalık, Sarıçam, Yüreğir, Feke ve Saimbeyli’de şubeleri bulunan Adana Büyükşehir Belediyesi SODES GençlikMerkezleri, eğitimde fırsat eşitsizliğine son vermek amacıyla düzenlenen ücretsiz kurslarla dar gelirli ailelerin çocuklarına üniversite, fen lisesi ve Anadolu liselerinin kapılarını ardına kadar açtı. Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden Çukurova, Akdeniz, Marmara, Gazi, Ankara, Hacettepe’deki tıp, diş hekimliği, hukuk, eczacılık, uluslararası ilişkiler, uzay ve uçak mühendisliği, nükleer enerji mühendisliği, kamu yönetimi ve siyasal bilgiler fakültelerini kazanan öğrencilerin bir bölümünü Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü adına Genel Sekreter Yardımcısı Halil Avşar kabul etti.

Avşar, hem öğrenciler hem de ailelerini tebrik etti

Genel Sekreter Yardımcısı Halil Avşar, öğrencileri kutlarken, bu başarıda pay sahibi olan aileleri, emeği geçen Gençlik ve Spor Daire Başkanı Fahri Durukan, Gençlik Merkezi yöneticileri ve öğretmenlerini tebrik etti. Avşar, “İnşallah ülkemize, milletimize bağlı insanlar olarak eğitimlerinizi tamamlayıp, sevdiğiniz meslekleri yaparak Türkiye’yi aydınlık geleceğe taşırsınız. Bunu da başaracağınızdan kuşkumuz yoktur” dedi.

Avşar, çalışkan, başarılı öğrencilere Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kapısının her zaman kapısının açık olduğunu vurgulayıp, Türk Bayrağı ve spor ayakkabısı ödüllerini verdi.
Kaynak: İHA