GAHİB Başkanı Kaplan Açıklaması ''30 Ağustos Milletçe Dünyaya Verdiğimiz Büyük Bir Derstir''

GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan, 30 Ağustos Zafer Bayramının 94.yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

GAHİB Başkanı Kaplan Açıklaması ''30 Ağustos Milletçe Dünyaya Verdiğimiz Büyük Bir Derstir''
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Salahattin Kaplan bağımsızlık ve vatan aşkının milletçe en önemli ortak payda olarak kabul edildiğini belirterek Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğüne kastedecek düşmanın önce Türk tarihini iyi bilmesi gerektiğini ve tarihin derslerle dolu olduğunu ifade etti.

30 Ağustos Zafer Bayramının yok edilmek istenen bir milletin yokluklar içerisinde canını dişine takarak dönemin en modern orduları karşısında kazanılmış bir destan olduğunu ifade eden GAHİB Başkanı Kaplan, “Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramımızı büyük bir coşku ile kutluyoruz. 94 yıl önce milli birlik ve beraberliğimize, vatan toprağımıza, bağımsızlığımıza göz koyan ve Anadolu’yu işgal ederek bir baştan bir başa yıkıp yakmaya çalışan düşman kuvvetleri karşısında yokluklar içerisinde ama birlik ve beraberliğini muhafaza ederek milletçe kazandığımız büyük bir zaferdir. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla vatan savunması için canlarını hiçe sayarak düşman üzerine yürüyen ve Anadolu’yu düşman işgalinden kurtaran şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

‘‘94 yıl sonra aynı zihniyet Anadolu kapılarında’’

Türkiye’nin yakın tarihinin herkes tarafından iyi bilinmesi, milli bayramların bu bilinçle kutlanarak yeni yetişen nesillere yakın tarihimizdeki zaferlerin iyi öğretilmesi gerektiğini de ifade eden Kaplan, “94 yıl önce Anadolu’yu işgal eden zihniyetlerle bu gün ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımıza saldıran zihniyetler arasındaki benzerlik çok büyüktür. Ancak bu zihniyet sahipleri iyi bilmelidir ki Türk tarihi, Anadolu tarihi bir milletin vatan toprağına göz dikenlerin, bağımsızlığına göz dikenlerin mağlubiyetle sonuçlanan hazin sonlarıyla doludur. 94 yıl önce bu millet dünyanın en modern orduları karşısında kazma kürekle savaşırken, yokluklar içerisinde canını esirgemeden düşman ordularına karşı taarruza geçerken tek bir sevdası vardı. O sevda da vatan ve bağımsızlık sevdası. 15 Temmuz gecesinde de yine vatanımıza kasteden tanklı, toplu savaş uçaklı terör örgütü mensuplarına karşı kenetlenen milletimiz 94 yıl önce yazılan destanın aynısını yazmıştır. Bütün dünya bilmelidir ki bu millet vatan toprağı için tankların önüne yatar, bu millet bağımsızlığı için namluların önüne koşar” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA