Erzincan'daki Arazi Yangını

Üzümlü ilçesinde dün kuru otlar ve ağaçlardan oluşan geniş alanda çıkan yangın kontrol altına alındı Köy muhtarı Sarıo: 'Bütün ardıç ağaçları, devasa bir alan yandı. Burada vatandaşın arıları yandı, evi yandı. Üzücü bir olay'

Üzümlü ilçesinde, kuru otlar ve ağaçlardan oluşan geniş alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

Alınan bilgiye göre, ilçenin Bağlar köyünde, dün öğlen saatlerinde başlayan ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede kuru otlar ile ağaçlardan oluşan geniş bir alana yayılan yangını söndürme çalışmaları, yol olmaması sebebiyle güçlükle sürdürüldü.

Erzincan-Erzurum Karayolu Sansa Deresi bölgesinden Tercan ilçesi sınırlarına doğru ilerleyen Yangın, ekiplerin yoğun mücadelesi sonucu kontrol altına alındı.

Bağlar Köyü Muhtarı Haşim Sarıo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangında bir ev ile arı kovanlarının yandığını ifade ederek, bir binanın da yangının sıçrama ihtimaline karşın tahliye edildiğini söyleyerek, şu değerlendirmede bulundu:

'İtfaiye, arazözler, iş makineleri buradaydı. Yangına müdahale ettiler. Yukarıda evi yanmak üzere olan bir vatandaş vardı ve hayvanlarıyla tahliye edildi. Yangın kontrol altına alınınca bu kişi yeniden evine döndü. Şu anda itfaiye ve diğer araçlar yangının yeniden başlama olasılığına karşı müdahale etmek için hazırda bekliyorlar. Doğada büyük bir tahribat var. Bütün ardıç ağaçları, devasa bir alan yandı. Burada vatandaşın arıları yandı, evi yandı. Üzücü bir olay.'

Köy sakinlerinden Hüseyin Fırat da yangına güçlükle müdahale edilebildiğini anlatarak, 'Bazı yerlerde yangını seyretmek zorunda kaldık. Arka tarafta komutanımız ve askerlerle gidip traktörle yangının sıçrayabileceği alanları kestik. Halkın yardımı ile yangın kontrol altına alındı.' dedi.
Kaynak: AA