Edremit'te Dikkatsizlik Yakıyor

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, dikkatsizlik sonucu çıkan kıyı, sazlık ve çöplük yangınları halka korku dolu anlar yaşatıyor.

Edremit'te Dikkatsizlik Yakıyor
Kıyı ve sazlık yangınlarının çoğunun dikkatsizlik sonucu çıktığını belirten yetkililer, bilinçsiz şekilde söndürülmeden atılan sigara yada ateşli maddeler sonucu çıkan yangın sayısında büyük artış olduğu açıklandı. Halın bu konuda çok duyarlı olması gerektiğine dikkat çeken yetkililer, kesin söndürüldüğünden emin olunmadan ateş bırakılmaması ve sigara ile cam şişelerin çevreye atılmamasını istediler.

Bu arada bugün Edremit merkez ve Zeytinli ile Akçay mahallerinde çıkan kıyı ve sazlık yangınları Edremit İtfaiye Amirliği ekiplerinin zamanında müdahalesi söndürüldü. Edremit çöplüğündeki yangında ise soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Burhaniye’de Bahçelievler Mahallesi Orjan Tatil Sitesi bölgesindeki çöplük alanda çıkan yangında, Burhaniye İtfaiye ekiplerinin başarılı çalışması sonrası söndürüldü.

Öte yandan Ayvalık Sarımsaklı’da orman çıkan yangını da büyümeden Ayvalık İtfaiye Amirliği ve orman ekiplerinin kısa sürede müdahalesi ile büyümeden söndürüldü.
Kaynak: İHA