Diyarbakır'da Terör Saldırısı Protesto Edildi

AK Parti İl Başkanlığı ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, PKK'lı teröristlerce Diyarbakır Havalimanı'na yapılan roketatarlı saldırıyı kınadı AK Parti İl Başkanı Akar:'Halkımız 15 Temmuz gecesi itibarıyla bugüne kadar darbeci zihniyete nasıl karşı durduysa onların işbirlikçisi konumunda olan terör örgütlerine ve dış destekçilerine karşı da bir ve beraberdir'.

Diyarbakır Havalimanı'na PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırı protesto edildi.

AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri terör saldırısının gerçekleştiği Diyarbakır Havalimanı'nda, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Diyarbakır Havalimanı Müdürü Mustafa Durak ve çalışanları ziyaret etti, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Türk bayrağı taşıyan bir grup genç de tekbir getirerek, 'kahrolsun PKK' ve 'şehitler ölmez vatan bölünmez' şeklinde slogan attı.

Akar, burada yaptığı açıklamada, hükümetin büyük bir emek ve masraf ile yaptığı havalimanının bölge halkına hizmet verdiğine işaret ederek, terör saldırısını kınadıklarını bildirdi.

Terör örgütünün uzun bir süredir bölgedeki yatırımları ve hizmetleri baltalama gayreti içerisinde olduğunu vurgulayan Akar, teröristlerin son bir yıl içerisinde Şırnak, Cizre, Hakkari, Nusaybin ve Sur'da okul, hastane ve ambulanslara yönelik hain saldırılar yaptığını vurguladı.

Akar, bölge insanın terör saldırılarına büyük tepki gösterdiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

'Vatandaş artık kendi işine, ekmeğine, huzuruna, güvenliğine saldırıda bulunan terör örgütlerine karşı sesini yükseltmeye başlamıştır. Diyarbakır'da da yüksek bir hassasiyetle halkımız bütün terör örgütlerine karşı sesini yükseltmektedir. Bölge insanı ve Diyarbakır halkı hizmet görmek, güven içerisinde yaşamak, ticaretini yapmak, çocuğunu okula göndermek ve sağlık hizmeti almak istiyor.'

Hükümetin gayesinin bölgede huzuru sağlamak olduğuna dikkati çeken Akar, bunun için de çok büyük bir emek ortaya koyulduğunu belirtti. Akar, 'Hem Diyarbakır'ın gündeminden hem de bütün bölgenin ve Türkiye'nin gündeminden terör ve terör örgütlerini söküp atacağız. Buradan terör örgütlerine ve onların arkasındaki güçlere sesleniyoruz. Siz Türkiye'nin belini yere getiremezsiniz. Çünkü çok büyük birlik ve beraberlik ruhu var.' dedi.

Terör örgütleri arasında ayrım yapmadıklarına, hepsini aynı gördüklerine değinen Akar, 'Halkımız 15 Temmuz gecesi itibarıyla bugüne kadar darbeci zihniyete nasıl karşı durduysa onların işbirlikçisi konumunda olan terör örgütlerine ve dış destekçilerine karşı da bir ve beraberdir. Çocuklarımızın hayatının karartılmasına müsaade etmeyeceğiz.' ifadesini kullandı.

Akar, darbe girişiminin ardından Yenikapı'da farklı siyasi parti, mezhep ve etnik gruptan insanların bir araya gelerek yeni Türkiye ruhunu oluşturduğuna işaret ederek, 'Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları orada bir ve beraber oldular. Bu ruh Diyarbakır'a da gelmiş durumdadır. Biz de Diyarbakır'da önümüzdeki günlerde Yenikapı ruhu gibi toplumun bütün farklı kesimlerini kucaklayan ve terörü lanetleyen bazı çalışmalar içerisinde olacağız.' diye konuştu.

- 'Seferler zamanında gerçekleştirildi'

Havalimanı Müdürü Durak da saldırıya ilişkin, güvenlik güçleri ile diğer çalışanların yoğun çabası sonucu uçuşların etkilenmediğini belirtti.

Merkez Bağlar ilçesindeki havalimanı yerleşkesine önceki gece dışarıdan bir grup terörist tarafından saldırıda bulunulmuş, saldırıda can kaybı veya yaralanan olmamıştı.
Kaynak: AA