Bilgievleri Etnospor Festivali'nde

Başakşehir Belediyesi Bilgievleri, Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı.7 Bilgievi öğrenci ve velilerinin katıldığı programa Bilgievi öğretmenleri de eşlik etti.

Bilgievleri Etnospor Festivali'nde
Başakşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşen Etnospor Kültür Festivali’ne katılan bilgievi öğrencileri Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı yakaladı. 7 Bilgievi öğrenci ve velilerinin katıldığı programa Bilgievi öğretmenleri de eşlik etti.

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali’nde Bilgievi öğrencileri karagöz-hacivat tiyatrosu, güreş, atlı cirit gibi etkinlikleri izledi mangala, kökbörü, aşık gibi Türk coğrafyasının geleneksel oyunlarına katıldı.

Geleneksel sporlarımızı günümüzle buluşturmayı hedefleyen organizasyonda geçmişten günümüze geleneksel çocuk oyunları, Orta Asya ve Anadolu mutfağının eşsiz lezzetleri, Osmanlı okçuluğu atış talimleri, geleneksel kıl çadırlarda oba yaşamı ve kültür tarihimiz, tarihi el sanatları çarşısı, kılıç kalkan gösterileri, atlı akrobasiler ve konserlerin eşlik ettiği pek çok aktivite yer alıyor.

Küçükçekmece’deki Bezirganbahçe Meydanı’nda gerçekleştirilen festival 28 Ağustos Pazar günü yapılacak etkinliklerle sona erecek.
Kaynak: İHA