Başkan Tütüncü, Demirel'in Anıt Mezarını Ziyaret Etti

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in İslamköy Çalcatepe’deki anıt mezarını ve Süleyman Demirel Külliyesi’ni ziyaret etti.

Başkan Tütüncü, Demirel'in Anıt Mezarını Ziyaret Etti
Kepez Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü, Isparta programı kapsamında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel adına Isparta’nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy’de kurulan Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’ne de gitti. Başkan Tütüncü, 17 bin metrekarelik alanda kurulan külliyedeki, Demirel’in memurluğa başladığı 1949 yılından cumhurbaşkanı olduğu döneme kadar sakladığı çok sayıda belgenin, 45 bin kitabın, 32 bin gazetenin, derginin, 126 bin fotoğrafın ve Demirel’e yurt içi ve dışında hediye edilen eşyaların yer aldığı Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’ni, 9. Cumhurbaşkanı’nın doğup büyüdüğü 1920 yapımı ahşap ve kerpiç evi ve kütüphaneyi gezdi. Demirel Vakfı Müzesi Müdürü Osman Siviloğlu ve külliyenin restoratörü Tülin Tolon, müzeyle ilgili Başkan Tütüncü ve beraberindekileri bilgilendirdi.

“Demirel, ülkeye hizmet etmiş önemli bir devlet adamıdır”

Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’nin, millete adanmış, ülkeye hizmetle geçmiş bir ömrün özetini görebileceği bir yaşam merkezi olduğunu söyleyen Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, “Merhum Süleyman Demirel, hiç kuşku yok ki, Türkiye’nin aydınlık günlerine, ülkenin sıkıntılı, zor ve karanlık günlerine şahitlik etmiş önemli bir devlet adamıdır. Ülkemizin siyaset sahnesinde uzun yıllar görev yüklenmiş, millet adına bir takım hizmetler yapmış, millete hizmet etme imkânına sahip olmuş hepimizin hayatına etki etmiş devlet adamlarımızdan birisidir. Demirel’in siyasi yaşamı boyunca yaşadıklarını, ülkemize kazandırdığı eserlerin özetini burada gördük” dedi.

“Demirel Külliyesi önemli bir kültür hizmetidir”

Siyasetçilerin hatıralarını gelecek kuşaklara aktarmayı arzu ettiğini ifade eden Başkan Hakan Tütüncü, “Millete, memlekete hizmet eden, millete, memlekete ömrünü adayan her siyasetçinin böyle bir müzeye sahip olmak ve böyle müze vasıtasıyla gelecek kuşaklarına kendi hatıralarını aktarmak gibi emeli vardır. Bu emel, ülkemizde az siyasetçiye nasip oldu. Bu siyasetçilerden birisi de merhum Süleyman Demirel’dir” diye konuştu.

“Demirel, Türk siyasetine mizah yüklemesi yapmış”

Müze gezisinde Türk siyasetinin son 50 yılının hatıralarını yad ettiklerine aktaran Tütüncü, Demirel’in ismi anılınca akla mizahın geldiğini belirtti.

Hakan Tütüncü, “Gezide siyasi hatıraları yad ettik ama en çok bizi neşelendiren yer karikatürlerin yer aldığı bölüm oldu. Merhum Demirel’in ismi anılınca her zaman akla gelen ilk şeylerden bir tanesi de mizahtır. Kendisi Türk siyasetine derin bir mizah yüklemesini başarmış ve böylece siyaseti biraz daha sevimli hale getirmiş, siyasetin centilmenlik ortamında yumuşatılarak yapılabileceğini göstermiş bir devlet adamıdır. Merhum Demirel’in siyasi yaşamı boyunca var olan mizahi unsurlarını müzede görmek hepimizi neşelendirdi” şeklinde konuştu.

Anıt mezarı da ziyaret etti

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Çalcatepe’deki anıt mezarını ve Demirel aile mezarlığını da ziyaret etti. Ziyarete Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı(AESOB) Adlıhan Dere ve meclis üyeleri de eşlik etti.
Kaynak: İHA