Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden Havran'a Yatırımlar

Belediyece Havran ilçesine inşa edilecek Kanalizasyon Şebekesi ve Atıksu Arıtma Tesisi ve Havran Yaya Üst Geçidi'nin temeli atıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Havran ilçesine inşa edilecek Kanalizasyon Şebekesi ve Atıksu Arıtma Tesisi ve Havran Yaya Üst Geçidi'nin temeli atıldı.

İlçedeki törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Türkiye'nin içinden geçtiği zorlu sürece rağmen Büyükşehir Belediyesinin yatırımlara ara vermeden devam ettiğini belirtti.

Yılların altyapı sorunlarının bir bir çözülmeye başladığını kaydeden Uğur, ''Şu an temelini attığımız Havran Kanalizasyon Şebekesi ve Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı kapsamında yaklaşık 40 kilometre kanalizasyon şebeke hattı, 1 terfi merkezi ve 6 kilometre terfi hattı yapılacak. Ayrıca yapılacak bu iş kapsamında 25 bin kişilik Havran Atıksu Arıtma Tesisi yapılacak. Bu işin maliyeti de 17 milyon lira ve bitiş tarihi 10 kasım 2017. Büyükdere'de bulunan 5 bin kişi kapasiteli mevcut arıtma tesisiyle birlikte toplam kapasite 30 bin kişi olacak. İnşallah bu sayede hem Edremit Körfezi, hem de Havran daha temiz bir çevreye sahip olacaktır.'' diye konuştu.

Başkan Uğur, daha sonra Çok Amaçlı Su Tankerleri'nin dağıtımını yaptı.

Törene AK Parti Balıkesir milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Kasım Bostan ve Mahmut Poyrazlı, Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Havran Belediye Başkanı Yasin Öztürk, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri, AK Parti ilçe başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA