Akseki'de 'Hayat Boyu Öğrenme' Toplantısı Yapıldı

Akseki ilçesinde Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi.

Kaymakam Murat Beşikci başkanlığında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü İmdat Mithat Bağcı, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Mustafa Kondak, okul müdürleri, daire amirleri ve merkez mahalle muhtarları katıldı.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 2015-2016 eğitim öğretim yılında yapılan faaliyetlerin tartışıldığı, 2016-2017 eğitim öğretim yılında ise mesleki ve teknik alandaki kursların açılmasına yönelik önerilerin görüşüldüğü toplantıda, yöreye uygun arıcılık, bağcılık, meyvecilik, ilk yardım, yabancı dil, bilgisayar, spor halk oyunları, el sanatları, küçükbaş ve büyükbaş hayvan kesim kurslar açılması yönünde de tavsiye kararı alındı.

Kaymakam Beşikci, yaptığı konuşmada, halk eğitimin başarılı olmasında kurumlar arasındaki fikir birliğinin çok önemli olduğunu söyledi.

Vatandaşların talepleri doğrultusunda özellikle meslek kurslarına ağırlık verilmesini isteyen Beşikci, 'Elimizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirerek ilçemizde çok güzel kurslar açıyoruz. Kursların sosyal ve kültürel faydalarını görüyoruz. Bundan sonra da her zamanki gibi sosyal ve kültürel içerikli projeler doğrultusunda kurslar açacak, bu tür projelere her zaman destek vereceğiz.' dedi.

Belediye Başkanı Uysal da belediye olarak kurslara her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Kondak ise hayat boyu öğrenme anlayışıyla bireylere yeteneklerini geliştirme imkanı sağladıklarını belirterek, '2015-2016 eğitim öğretim yılında 27 kursta 317 erkek 245 bayan olmak üzere 562 kişi kurslara müracaat etti. Kurslar sonunda 130 bayan ve 210 erkek olmak üzere toplam 340 kişiye belge verildi. Kurslara katılma oranı ilçe nüfusuna göre yüzde 5,1 olmuştur.' dedi.

Kaynak: AA