Ümit Kaya'dan Mimarlar Odası'na ayar

Genç iş adamı ve siyasetçi Ümit Kaya, Mimarlar Odası'nı sert bir dille eleştirdi.

Ümit Kaya'dan Mimarlar Odası'na ayar
World Trade Business Development Council (Dünya Ticareti İş Geliştirme Konseyi) Başkanı Ümit Kaya Mimarlar Odası'nın son zamanlarda yapmış olduğu açıklamalara karşı tepkisini yazılı bir açıklama ile dile getirdi.

Kaya açıklamasında şu konulara değindi; 

Ülkemizin zor dönemlerden geçtiği şu günlerde Millet olarak birlik ve beraberlik için tek yürek olurken; bazı kendini bilmezlerin yapmış olduğu beyanatlar son derece küstah ve haddini aşan açıklamalardır.

Yıllardır Mimarlar Odası isimli STK mesleğinin gereklerini yerine getirmek dışında her türlü fitne ve fesat; her kamu yararına yapılan işe çomak sokmak, davalar açmak,işleri yokuşa sürmek ve Millete eziyet için tüm yolları denemeyi kendisine görev edinmiştir.

Bizler Milletimiz ve Ülkemiz yararı için politikalar üretirken, iş dünyasında Ülkemiz çıkarları için lobi çalışmaları yürütürken bu kuruluşun yıllardır densiz açıklamalarına şahit olmaktan hem rahatsızlık duyduk hem de sabır sınırlarımız zorlandı.

Son olarak yine kendisine yakışan ve haddini aşan açıklamalarıyla gündem oluşturmaya çalışan bu oda; Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışını hazmedememiş, Şerefli ve Şanlı Türk Ordumuzun Cerablus'a girişini ise kabullenememiş ve konuyla ilgili basın açıklamasında bulunmuştur.

Biz de bu açıklamaları üzerine kendilerine buradan cevap verme ihtiyacı duyduk. Mimarlar Odası ya kendinize gelin; ya kendinizi kapatın! Bu Millet size güvenmiyor. Kamu yararı için yapılmış olan ve yapılacak olan her şeye karşı gelmek sizin huyunuz!
Ne zaman alternatif bir proje ile geldiniz? Geldiniz de niye haberimiz olmadı? Bu odanın ne işe yaradığı konusunda bizlerde ve kamu oyunda oluşan düşünce sizin gereksiz olduğunuzdur. Buradan bunu beyan ediyor ve sizi uyarıyoruz!

Millet için yapılan her şeye karşı gelmeniz sizin nereden yönetildiğiniz ve ipinizin kimlerin elinde olduğu sorularını akıllara getiriyor!

Milletimize ve kamuoyuna saygılarımızla.'