Türkiye, Suriye'de ne kadar kalacak?

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cerablus’taki harekata ilişkin, “Türkiye’ye olan tehdit bitene kadar gerekirse, Türkiye orada kalacaktır” dedi.

Türkiye, Suriye'de ne kadar kalacak?
Türkiye, Suriye'de ne kadar kalacak?
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 4 gün önce Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özkan Bilgiç, 15 Temmuz'da İstanbul'da darbe girişimi gecesinde şehit olan Hakki Aras ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan Özel harekat Burak Erten'in ailelerine taziyede bulundu. Taziyeye Bakan Zeybekci ile beraber Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan katıldı.

İlk önce şehit Özkan Bilgiç'in ailesini ziyaret eden Bakan Zeybekci, ardından 15 Temmuz'da şehit düşen Hakki Aras'ın ailesini ziyaret ederek Başbakanlık tarafından gönderilen ‘Şehitlik Beratı'nı 8 yaşındaki Arzu Aras'a takdim etti. Buradan ayrıldıktan sonra Pamukkale ilçesindeki 15 Mayıs Mahallesi'ndeki şehidin ailesine taziyede bulundu.

Darbe girişiminde şehit düşen Hakki Aras hakkında konuşan Bakan Zeybekci, “15 Temmuz vatana ihanet saldırısı sırasında değerli kardeşimiz ülkemizin o gün, tehdit altında olduğunu anladığı andan, sağına soluna bile bakmadan, koşarak vatanını savunmaya çıkan, ülkesini, geleceğini savunmaya çıkan, bayrağını savunmaya çıkan, özgürlüğünü, istikbalini savunmaya çıkan değerli kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

Türkiye, Suriye'de ne kadar kalacak?

“NE KADAR KALMAMIZ GEREKİYORSA O KADAR KALACAĞIZ'


TSK tarafından Cerablus'a yapılan ‘Fırat Kalkanı' harekatı hakkında konuşan Bakan Zeybekci, “Suriye'de, gerektiği kadar, ülkemizin güvenliği garanti altına alınana kadar, Türkiye'ye olan tehdit bitene kadar gerekirse Türkiye orada kalacaktır. Ama orada olmamızın amacı, hiç kimse unutmasın ve hiç kimse farklı şey çıkartmasın, Suriye'nin birlik ve beraberliği ve toprak bütünlüğüdür. Biz Suriye'nin birlik, beraberliğini ve toprak bütünlüğünü dışındaki hiçbir projeye razı olmayız. Ayrıca Türkiye'yi güneyden çevirerek, bir şekilde birilerinin projelerine alet olan, kirli emellerine ulaşmak isteyen, tüm terör örgütlerine karşı, gerek içeride, gerekse dışarıda kararlılıkla mücadele sürdürülecektir. Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti olarak, gidilmesi gereken yere kadar, yapılması ve verilmesi gereken mücadeleye kadar, orada gereği sonuna kadar ve bunların inleri başlarına yıkılana kadar da bu mücadele devam edecektir” diye konuştu.

Türkiye, Suriye'de ne kadar kalacak?

“TANKSAVARLARI BULUNDURANLAR SURİYE'NİN BÜTÜNLÜĞÜNÜ DÜŞÜNMEMEKTEDİR'


Tanksavarları ellerinde bulunduranların amaçlarının Suriye hükümet rejimi ile mücadele etmek olmadığını vurgulayan Zeybekci, “Orada tanklarımıza, maalesef onların ellerinde olmaması gereken, tanksavar füzelerle saldıran ve bir askerimizi şehit eden bir girişim oldu. Ben şehidimize Allah'tan rahmet etsin. Orada ben altını çizerek söylemek istediğim bir konu var. Bu tanksavarları elinde bulunduranların, asla ve asla Suriye'nin hükümet rejimi ile mücadele etmek değildir. Bugüne kadar da eminim, o füzeleri de Suriye rejim hükümetinin, daha doğrusu orada masum halka zulüm eden, masum halkı bombalayan, masum halkı varil bombalarıyla bombalayanlara karşı kullanılma niyetiyle onlara verilmemiştir. Onlar da bu niyetle bunu almamıştır. Herkesin niyetini de, herkesin oralardaki bu tarz operasyonlarını da Türkiye olarak, farkındayız. Biz bunları tarihe not ediyoruz. Tarihte kim mazlumların yanında yer aldı, kim milyonlarca insanın yerinden, yurdundan olmasının yanında yer aldı, kim onlara karşı bu zulmü durdurdu, durdurmadı bunları tarih yazacaktır. Nasıl ki, bugün tarihe dönüp de sorgulandığında, nasıl bazılarının insanlığın önüne çıkacak yüzü yoksa, gün geldiğinde yine aynı yüzler de oralarda bu tarih bu hesabı soracaktır” ifadelerini kullandı.


Kaynak: İHA