Şiddetli Yağış Sonrası Ev Ve Garajları Su Bastı

Zonguldak’ta şiddetli yağmur sonrası bazı evlerin giriş katları ve garajlarını su bastı.

Şiddetli Yağış Sonrası Ev Ve Garajları Su Bastı
Zonguldak’ta gece saatlerinden itibaren sabah saatlerine kadar etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı evlerin bodrum katlarını ve garajlarını su bastı. Dilaver Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşların garajları çamurla doldu. Yağmurla birlikte gelen taş ve toprak parçaları da yollara birikti. Mahalle yolunu kullanan bazı araç sürücüleri zor anlar yaşadı.

Garajı çamurla dolan bir vatandaş ise aracını çıkartmak için kürekle çamurları temizledi. Mahallede evini su basan 66 yaşındaki Emine Yılmaz da belediye yetkilileri ile polis ekiplerine haber verdi. Yolun alt tarafında kalan evinin yağmur suyu ile dolduğunu anlatan Yılmaz, eşyalarının bulunduğu garajının da çamurla olduğunu ifade etti.

Polis ekipleri de mahalleye gelerek olayla ilgili tutanak tuttu. Garajındaki tüp, koltuk gibi eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Yılmaz, “Temizledik daha beter oldu. Uykudan uyandık. Evin içine damlamış. Yerdeki parkeler ıslandı. Zor temizledik. Hiçbir yerden cevap alamayınca kendi başıma temizledim. Kanallardan taşan sular evime girdi. Burası Afrika mı? Bu yağmurla birlikte çamurlar bu garaja girdi. Bütün hepsi buraya dolmuş. Şekerim fırladı, nereye ne yapacağımı bilemedim. Belediyeyi aradım, polisi aradım. Kaç gündür söylüyoruz, geçen de baktılar. Olur olmaz yere duvar yapıyorlar. Yol vuruyorlar, ızgarası yok, gideri yok. Biz yol altında olduğumuz için bütün zayiatı biz çekiyoruz. Vatandaşın ne tuvalet giderleri yapıldı, ne kanallar yapıldı? Olmaz bu kadar ya, Zonguldak iyice mahrumiyet bölgesinde mi? Zonguldak tabi böyle gelişmez” şeklinde tepkisini dile getirdi.
Kaynak: İHA