NBA Oyuncusu Wade'nin Kuzeninin Öldürülmesi

Chicago polisi cinayetle ilgili iki kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

ABD’nin Chicago kentinde, ortasında kaldığı bir silahlı çatışma sonucu hayatını kaybeden NBA oyuncusu Dwyane Wade’nin kuzeni Nykea Aldridge’ın (32) ölümüyle ilgili iki kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Chicago Polis Departmanı sözcüsü Anthony Guglielmi, Aldridge cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma hakkında açıklamada bulundu. Soruşturma kapsamında olayla bağlantısı olduğu düşünülen Derren Sorrells (22) ve Darwin Sorrells adlı iki erkek kardeşin gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyuran Guglielmi, daha sonra da bir basın toplantısı düzenledi. Guglielmi, şahısların ikisininde sabıkalı olduklarını ve şartlı tahliye ile serbest bırakıldıklarını bildirdi.

Guglielmi’nin açıklamasına göre, zanlılardan Derren Sorrells bir çete üyesi ve hakkında cinayet ve cinayete teşebbüs suçlamaları bulunuyor. Darwin Sorrells ise 2013 yılında karıştığı bir silahlı suç nedeniyle 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve şartlı tahliye ile erken serbest bırakıldı.

Chicago’nun güneyinde geçen cuma günü meydana gelen olayda, bebek pusetiyle yürümekte olan Chicago Bulls oyuncusu Dwyane Wade’nin kuzeni Nykea Aldridge, yanına yaklaşan iki kişi arasında çıkan silahlı çatışmada başından ve kolundan yaralanmış, kaldırıldığı Stroger Hastanesinde de hayatını kaybetmişti. Sosyal medya hesabından olayı duyuran ünlü basketbolcu Wade, 'Kuzenim bugün Chicago’da öldürüldü. Bir başka saçma silahlı şiddet daha. Dört çocuk annelerini sebepsiz yere kaybetti. İnanılmaz.' ifadelerini kullanmıştı.

Aldridge’ın cenazesinin tespitini de NBA yıldızının annesi Jolinda Wade yapmıştı.
Kaynak: AA