Kardeşi Küçük Zeynep'e Umut Oldu

Bolu'da kemik iliği hastalığı bulunan ablası Zeynep Gülcan'a kardeşi Umut Eymen'den alınan kök hücre nakledildi Baba Gülcan: 'İşler yolunda giderse kızım 2 ay içerisinde sağlığına kavuşmaya başlar'.

MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Bolu'da kemik iliği hastalığı bulunan 4 yaşındaki Zeynep Gülcan'a yeni doğan kardeşi Umut Eymen'den alınan kök hücre nakledildi.

Mustafa ve Nurcan Gülcan çiftinin, kemik iliği hastalığı bulunan 4 yaşındaki kızları Zeynep'in tedavisi için Türk Kızılayı Bolu Şubesi tarafından yurt genelinde kan bağışı kampanyaları yapıldı ancak uygun donör bulunamadı.

Kızlarının hastalığının ilerlemesi ve yapılan tedavilerin yetersiz kalması üzerine anne Nurcan Gülcan, kızının hayatını kurtarabilmek için hamile kaldı. Yaklaşık bir ay önce anne Gülcan, Umut Eymen ismini verdikleri bir erkek çocuk dünyaya getirdi.

Doğumun ardından Umut Eymen'in göbek kordonundan alınan kök hücre, hastalığı her geçen gün ilerleyen küçük kıza özel bir hastanede nakledildi. Annesiyle hastanede kontrol altında tutulan Zeynep'in sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.

- 'Operasyonu iyi geçti'

Kızı Zeynep'e yeni doğan oğlunun 'umut' olmasını beklediklerini anlatan baba Mustafa Gülcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının kemik iliği hastası olduğunu, 4 yıldır tedavisi için çalıştıklarını ancak sonuç alamadıklarını, doktorların tavsiyesi üzerine kızının hayatını kurtarabilmek için eşinin hamile kaldığını ifade etti.

Doğumun ardından oğlunun göbek kordonunun alındığını belirten Gülcan, 'Kordon bağı alındıktan sonra beklememiz gereken bir süre vardı. Bu süreyi bekledikten sonra kızıma İstanbul'da özel bir hastanede kök hücre nakledildi. Kanın uyup uymadığının belli olması için kızım bir ay hastanede kalacak. Şu anda herhangi bir şey belli değil. Operasyonu iyi geçti. Annesiyle kızım Zeynep hastanede. Alınan kök hücre de yeterli geldi. Kordon kanından nakil oldu. Oğlumdan şu an için bir şey alınmadı. Enfeksiyon nedeniyle ben arada bir yanlarına girebiliyorum.' diye konuştu.

Zeynep'in tedavisi için sürekli olarak İstanbul'a gittiğini, annesin de İstanbul'da kızının yanında kaldığını aktaran Gülcan, büyük oğlunun okula gideceği için Bolu'da kaldığını, Umut Eymen'in ise Gebze'de ablasının yanında olduğunu kaydetti.

Kızının eski Zeynep olmadığını belirten Gülcan, 'Şu anda kızımın gözlerinde bir problem var. Nakilden önce beyin sorunu olmuştu. İnşallah hastalığını bir halledelim, yürümesini egzersiz yaparak çözeriz. Göz sorunu inşallah çözülür diye düşünüyorum.' ifadesini kullandı.

Gülcan, işlerin yolunda gitmesi halinde kızının yaklaşık 2 ay gibi bir sürede sağlığına kavuşmaya başlayacağını kaydetti.

Anne Nurcan Gülcan da kızının sağlığına kavuşması için Allah'a dua ettiğini, hastanede kızının sağlığına kavuşmasını beklediğini söyledi.

Kaynak: AA