Cumhurbaşkanı Erdoğan acı haberi Gaziantep'de verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziatep'de düzenlenen "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi"nde halka seslendi. Erdoğan, Gaziatep'de geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve 54 vatandaşımızın hayatını kaybettiği patlamada henüz kimliği belli olmayan şehitlerin olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan acı haberi Gaziantep'de verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan acı haberi Gaziantep'de verdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'e geldi. İstanbul'dan özel uçakla Gaziantep Havalimanı'na gelen Erdoğan'ı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile diğer yetkililer karşıladı.

Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda, 'Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

'KİMLİĞİ TESPİT EDİLEMEYEN MEVTALARIMIZ VAR'

Terör 14 yaşındaki bir çocuğu intihar bombacısı olarak kullanıp kına gecesinde kan akıttı. Bu saldırıda 54 vatandaşımız hayatını kaybetti. Saldırı, öylesine vahşi ki hala kimliği tespit edilemeyen mevtalarımız var. Bu saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum.Bir çocuğu kullanarak insanları katleden bu caniler akıttıkları kanda mutlaka boğulacaklardır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan acı haberi Gaziantep'de verdi-Video-
Erdoğan acı haberi verdi! Kimliği tespit edilemeyen şehitlerimiz var

İDAM TALEBİ

Milletim idam istiyor değil mi, bu konuda düşüncemi söyledim. Bu konuda kararı verecek olanlar milletvekilleridir. Bunu müzakare etmeliler ve ondan sonra bu kararı vermeli, karar önüme geldiğinde de ben bu kararı onaylarım. Bir taraftan darbe girişiminde 241 evladımız şehit olacak, burada 54... Bunca insanımız öldürülecek, öldürülenler elini kolunu sallayarak gezecek veya cezaevlerinde beslenecek. Bugün dünyanın büyük bir çoğunluğunda idam cezası hala var. Türkiye, terör örgütlerinin hiçbirine teslim olmamıştır.

TÜRKİYE ARTIK BU OYUNLARA GELMİYOR

Kına gecesinde kan dökenler Gazianteplilere baş eğdirebileceklerini sanıyorlarsa çok yanılıyorlar. Gaziantepliler burada, siz neredesiniz?

20 Ağustos saldırısı yapanlar ve yaptıranlar da, bu acıları istismar etmek isteyenler de hak ettikleri cevabı aldılar. Türkiye artık bu oyunlara gelmiyor. Terör örgütlerini kullanarak bu ülkeyi dize getireceklerini sananlar yarın kendi ellerinde patlayacak bombanın pimini çektiklerini bilmeliler.

ÖSO'YA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERDİK

Cerablus'un sahipleri Cerablus'a yerleşmeye başladılar. Cerablus'a dönmek isteyenlere her türlü yardımı vereceğiz. ÖSO'ya her türlü desteği verdik ve onlar da gerekli operasyonu yaptılar.