Başkent'te Şiddetli Yağış

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün akşam saatlerinde aniden bastıran ve etkili olan şiddetli yağışla ilgili değerlendirmede bulundu.

Başkent'te Şiddetli Yağış
“Bugün Ankara’da aniden şiddetli yaz yağmurları bir anda sele döndü. Başta Akay alt geçidi olmak üzere 5 ana noktamızda sıkıntılar yaşadık” şeklindeki tweetini paylaşan Başkan Gökçek “Dikmen Çaldağ’da metrekareye düşen yağmur miktarı 21.3 kilogram iken, Kızılay’a düşen yağmur 34.8 kg oldu” diyerek, yağışın şiddetiyle ilgili bilgi verdi.

“Afat olunca, hiçbir ülkenin altyapısı bunla baş edemezmiş”

Twitter’daki takipçileriyle İngiltere, Fransa, Almanya ve ABD’nin önemli şehirlerinde aniden başlayan yoğun yağışlar sonrası yaşanan sel baskınlarıyla ilgili fotoğrafları paylaşan Başkan Gökçek “Başka bir deyişle, Kızılay’a çok kısa sürede metrekareye 2 teneke su yağdı. Bu bir afat halidir. Aniden yağan yağmur karşısında, dünyanın hiçbir yerinde altyapı anormal yağışı karşılayamaz” diye konuştu.

Ankara’da yaşanan şiddetli yağışlar sonrasında basında yer alan haberlerle ilgili olarak “Ama hemen sol gazeteler ve kafalar felaket edebiyatına başladılar. Dediler ki; ’Ankara Belediyesi çalışmıyor, altyapı yok, Gökçek neredesin’ vs vs” tweeti ile değerlendirmede bulunan Başkan Gökçek, metropol şehirlerde yaşanan sel baskını albümleri ile şu tweetleri paylaştı:

“Allah hiçbir gazeteyi ve vatandaşı bilgisiz etmesin. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. Bilgi yoksunlarına dünyadan dersler verelim.”

“İşte Paris yani Fransa, buyurun görün Paris’in halini, bizle mukayese edin sevgili bilgisiz zavallılar.”

“Buyurun Londra İngiltere utanmaya başladınız mı zır bilgisiz zavallılar. Bu da Almanya’dan görüntüler demek ki neymiş? Afat olunca hiçbir ülkenin altyapısı bunla baş edemezmiş”

“Bunlar da şiddetli yağışlar karşısında çaresiz kalan metro istasyonları, dünyanın dört bir tarafından”

“Şimdi utandınız mı gezi kafalı sevgili arkadaşlar? Ama bazılarınız diyecek ki, biz öyle de olsa konuşuruz, böyle de olsa konuşun”

“Personel arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”

“Ankara’daki sele gelince anında müdahale ettik, bütün yolları kısa sürede açtık”

"Görevimizi yaptığımıza inanıyorum ,gayreti geçen personel arkadaşlarıma gayretleri dolayısıyla teşekkür ediyorum"

"Ve de ilk andan itibaren Ankara’nın dört bir tarafından bilgi alıp, yönetici arkadaşlarıma devamlı talimatlar verdiğimin bilinmesini isterim. Bizzat tek tek saydım, görevli arkadaşlarım olayın başından sonuna kadar Ankara’nın dört bir tarafından tam 105 görüntü gönderdiler"

"Vazifemizi yaptığımıza gönülden inanıyoruz. Rabbim bir daha afat vermesin."
Kaynak: İHA