Vali Ustaoğlu, Sulama Göleti İnşaat Alanlarını İnceledi

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı devam eden sulama göletlerini inceledi.

Ustaoğlu, beraberindeki Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi ve DSİ 22. Bölge Müdürü Mahmut Berber, Akşar Mehmet Arslan, Uğrak, Demirözü Barajı, Sarımeşe ve Aydıncık sulama göletlerindeki çalışmaları inceledi.

Sulama projelerini çok önemsediklerini belirten Ustaoğlu, 'Bayburt için tarım, 'olmazsa olmaz' bir alan. İlimiz her alandaki çalışmalarını emin adımlarla sürdürüyor. Bu çalışmalardan en önemlilerinden birini de DSİ yürütüyor. İnşallah bu projeler tamamlandığında ilimiz genelindeki sulanabilir tarım alanlarımızda önemli ölçüde iyileşme olacak.' dedi.

Ustaoğlu ayrıca, bu konuya çok önem verdiklerini vurgulayarak, 'Tüm bu çalışmalar tamamlandığında ilimiz topraklarının daha bereketli ve verimli olacağa inancımız tam.' diye konuştu.

Berber ise sorumluluk sahalarında bulunan Bayburt'taki tarımsal sulama projelerinin öneminin farkında olduklarına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

'Bayburt'ta bu anlamda çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bayburt'ta inşaat çalışma takvimi kısa olsa da biz buradaki çalışmalarımızı belirlenen sürede tamamlamak için titiz bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. İnşallah hedeflediğimiz tarihlerde de bu çalışmaları tamamlayacağız.'

Kaynak: AA