Pamukkale, Termal Sağlık Merkezi Olacak

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, zengin jeotermal kaynaklara sahip Pamukkale'nin termal sağlık merkezi olması için çalışmalara hız verildiğini söyledi.

Altıparmak, Pamukkale'ye bağlı Karahayıt Mahallesinde, bölgenin termal sağlık ppojelerinin değerlendirilmesi için düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, milli bir servet olan termal kaynakların nasıl daha verimli kullanılabileceğinin gayreti içinde olunması gerektiğini söyledi.

Öncelikle bölgenin zengin termal kaynaklara sahip Karahayıt bölgesi için daha önce hazırlanan projelerin hızlandırılacağını dile getiren Altıparmak, şunlar söyledi:

'Jeotermal kaynaklar bakımından dünyada 7. Avrupa'da 1. sırada olan bölgemizin termal sağlık ve turizm merkezi olması için çalışmalar var. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Termal Sağlık Bölgeleri için hazırlanan mevzuat çalışmaları devam ediyor. Pamukkale-Karahayıt Termal Sağlık Kenti projesi ile ilgili Pamukkale Üniversitesi'nin (PAÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi çalışmaları var. Zengin jeotermal kaynaklara sahip Pamukkale'nin termal sağlık merkezi olma için çalışmalara hız verildi.'

Düzenlenen toplantıya, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Merkezefendi Kaymakamı ve Pamukkale Kaymakam Vekili Şükrü Görücü, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Mahmut Güngör, PAÜ Fizik Tedavi Bölümü öğretim üyeleri katıldı.

Kaynak: AA