Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'nden Yoğun Mesai

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü göreve başladığı 4 aylık süreçte birçok yol açma ve yol genişletme çalışmalarına imza attı.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'nden Yoğun Mesai
Ordu’nun Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü 29 iş makinesi ile kırsal 1 doğu ve kırsal 2 batı şeklinde ilçenin Elekçi havzası ve Bolaman havzasına hizmet ediyor.

Kırsal 1 ekipleri 40 mahalleyi kapsayan Elekçi havzasına Kırsal 2 ekipleri ise 30 mahalleyi kapsayan Bolaman havzasına olmak üzere toplam 70 mahalleye hizmet ediyor. Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu’nun sorumluğunda görev yapan Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü 4 aylık süreçte 250 metre yeni yol açma, 750 metre yol genişletme, 112 kilometre stabilize yol çakılama, 260 metre sathi asfalt, 4 kilometre sıcak asfalt, 642 metre boru döşeme, 617 metre beton yol, 290 ton taş tahkimat, 126 kilometre hendek temizliği, 127 kilometre reglaj çalışması gerçekleştirdi.

Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nün faaliyetleri ile ilgili bir açıklama yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan “Fatsa Belediyesi olarak hizmetlerimizi sahada ve arazide daha etkin yapabilmek için 4 ay önce yeni bir müdürlük kurmuştuk. Bu bağlamda eskiden yatırım ve hizmetleri yapan Fen İşleri Müdürlüğümüzü ikiye ayırmıştık. Fatsa Belediyesi olarak 4 aydır kırsaldaki hizmetleri Kırsal Hizmetler Müdürlüğü adıyla yapıyoruz. Fatsa, Büyükşehir ile beraber çok büyüdü, alanımız çok genişleyince 79 mahallemiz oldu. Bu 79 mahallemiz bir ekibin takibi ile zor bir süreçten geçiyordu. Yaşadığımız tecrübelerde bizi böyle bir yapılanmaya götürmüştü. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü belde ve köy olan yeni mahallelerimizin tamamını kapsıyor. Bu belde ve köylerden olan yeni mahallemizin tamamındaki bütün yatırımlar Kırsal Hizmetler Müdürlüğü vasıtasıyla takip ediliyor. Şehir merkezindeki imar dahilindeki mahallelerin yatırımları da Fen İşleri Müdürlüğümüz takip ediliyor yani kırsaldaki vatandaş da şehir merkezindeki vatandaş da aynı personelden hizmet talep etmiyor. Bu da aynı zamanda hızlı hizmeti beraberinde getiriyor. Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz bu süreçte bir de sel felaketi yaşadı. Ramazan bayramının birinci günü meydana gelen sel felaketinden sonra tüm ekiplerimiz yaklaşık 1 ay selden oluşan hasarları onarmaya çalıştı. Bu duruma rağmen ekiplerimiz özveriyle görev yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar. Bundan sonra da hizmetler artarak devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA