Diyarbakır'da Menfeze Yerleştirilmiş 700 Kilo EYP Ele Geçirildi

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde devam eden Bayrak-18 Şehit Fatih Ender Yılmaz operasyonu kapsamında menfeze gizlenmiş 700 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

Diyarbakır'da Menfeze Yerleştirilmiş 700 Kilo EYP Ele Geçirildi
Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, teröristlerin barınaklarını ve depo alanlarını tahrip etmek için “Bayrak-18 Şehit Fatih Ender Yılmaz” operasyonu kapsamında 25 Ağustos 2016 tarihinde arazi arama ve tarama faaliyetinin icra edildiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Operasyonda görevli güvenlik kuvvetlerine eylem yapmak amacıyla döşenmiş vaziyette Diyarbakır-Bingöl karayolu Lice ilçesi Ergin Mahallesi mevkiinde menfezin altına gizlenmiş vaziyette 700 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilmiş uzaktan komutalı 1 adet el yapımı patlayıcı ve Lice ilçesi Kıralan Mahallesi yakınlarında R.D. isimli şüpheli şahsa ait inşaat halindeki evin bahçesinde çakıl ve kum yığınlarının içerisinde birbirine tuzaklanmış vaziyette 1 adet mutfak tüpü, 3 adet havan mermisi ve 10 kilogramlık çivi ile güçlendirilmiş vaziyette 1 adet el yapımı patlayıcı tespit edilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile ele geçirilen el yapımı patlayıcı ve düzenekleri patlayıcı madde imha timi tarafından emniyetli bir şekilde patlatılarak imha edilmiş, patlama sonrası herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamış, karayolu geçici olarak ulaşıma kapatılmış ve akabinde karayolları ekipleri tarafından onarılarak ulaşıma tekrar açılmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir.”
Kaynak: İHA