Demokratik Kongo'daki Tekne Kazası

Ulaştırma Bakanı Kasivita, ülkenin doğusundaki Kivu Gölü'nde alabora olan teknenin 4 yolcusunun öldüğünü, 15 kişinin ise kayıp olduğunu açıkladı.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin doğusundaki Kivu Gölü'nde alabora olan teknenin 4 yolcusunun öldüğü, 15 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

Ulaştırma Bakanı Nzanzu Kasivita, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerel bir kilisenin koro ekibinden oluşan 39 kişiyi taşıyan teknenin alabora olması sonucu 4 kişinin öldüğünü, 15 kişinin de kayıp olduğunu söyledi.

Nzanzu Kasivita, kayıp kişilerin aranmasına yönelik çalışmaların kazanın hemen ardından başladığını ifade etti.

Kivu bölgesi sivil toplum başkanı Thomas Aquin Mwiti de olayın Idjwi Adası ile Kehele bölgesinin batı sahili arasında bulunan bölgede meydana geldiğini, teknenin alabora olmasına kuvvetli kasırganın neden olduğunu bildirdi.

Yerel kaynaklara dayandırılan ilk haberlerde, ülkenin doğusundaki Kivu Gölü'nde Goma kenti ile Idjwi Adası arasında yolcu taşıyan motorlu bir teknenin alabora olması sonucu en az 20 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde eski ve bakımsız teknelere çok sayıda yolcu alınması, sık sık ölümcül tekne kazalarına yol açıyor. Ülkenin batısındaki Mai-Ndombe Gölü'nde 11 ve 16 Haziran'da meydana gelen kazalarda en az 33 kişi ölmüştü.

Kaynak: AA