Çardak İlçesindeki Projeler

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale Valisi Hamza Erkal ve Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş ile Çardak ilçesinde devam eden projeleri yerinde inceledi.

Turan, burada yaptığı konuşmada, ilçenin Türklerin Asya'dan Avrupa'ya geçişi gerçekleştirdiği yer olduğunu, bu yüzden bu özel ilçeye bir takım özel projeler yapılacağını söyledi.

Türkiye'ye örnek olacak bir projeyi gerçekleştireceklerini dile getiren Turan, 'Türkiye'de herkesin Türklerin buradan geçtiğini bilmesi istiyoruz. Buna ilişkin olarak da bir müzenin yanı sıra çeşitli aktivitelerin yapılacağı yerler yapmayı planlıyoruz. İnşallah Çardak, gelecek yıllarda Çanakkale'nin parlayan yıldızı olacak.' dedi.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal da projenin bedelinin 9 milyon civarında olduğunu, bunun 5 milyon lirasının Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacağını aktararak, 'Proje ile amaçladığımız, buradaki tarihi mekanların ortaya çıkartılmasıdır. Osmanlının, Avrupa'ya ilk geçiş noktası olması, bu mekanlarda vurgulanacak.' diye konuştu.

Kaynak: AA