Aydın Siyasi Parti Temsilcilerini Ziyaret Etti

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kentteki siyasi partilerin temsilcilerini ziyaret etti.

Belediye'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Aydın ilk olarak CHP İl Başkanı Ulaş Karasu’yu ziyaret etti.

Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten Aydın, 'Bundan sonraki süreçte de bu tür girişimler olabilir çünkü ülkede kaos yaratmak istiyorlar. Hepimiz uyanık olmalıyız, kenetlenmeliyiz. Bu suikast bu ülkede yaşayan 79 milyon insana yapılmış bir suikast girişimidir.' ifadesini kullandı.

Karasu da ülkenin zor bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra çok çalışıp ülke ekonomisini canlandırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Daha sonra MHP İl Başkanı Turhan Eyinç'i ziyaret eden Aydın, 15 Temmuz'un darbe girişimi değil, ülkeyi ele geçirme müdahalesi olduğunu, gün geçtikçe bunu yapmak istediklerin ortaya çıktığını belirtti.

Eyinç ise 'Bizi sevindiren tek nokta vatandaşlarımızın o süreçte tek bayrak altında kucaklaşmaları bizleri mutlu etti. Bu sürecin bu şekilde atlatılmasında Vali Davut Gül’ün, sizin, Jandarma Alay Komutanımızın, Emniyet Müdürümüzün emeği var. Sizlere bunun için teşekkür ediyorum büyük bir özveride bulundunuz.' değerlendirmesinde bulundu.

Aydın, daha sonra Saadet Partisi İl Başkanı Osman Günay'ı ziyaret ederek partililerle bir süre sohbet etti.

Gönay, ziyarette, 'Bu süreç bizlerin birlik olmasını sağladı.' dedi.

Son olarak AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin'i ziyaret eden ve partililerle görüşen Başkan Aydın daha sonra meclis üyeleriyle bir araya geldi.

Kaynak: AA