Askeri Hastaneye Şehidin İsmi Verildi

Isparta'da Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığındaki askeri hastaneye, şehit Uzman Çavuş Emre'nin adı konuldu.

Isparta'da Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığındaki askeri hastaneye, Sağlık Bakanlığına devrinin ardından, Siirt'in Eruh ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yunus Emre'nin adı verildi.

Komutanlıkta düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Isparta Kamu Hastaneleri Birliği İl Genel Sekreter Vekili Dr. Zafer Dirik, askeri sağlık hizmetleri ve sivil sağlık camiaları olarak bir tarihe tanıklık ettiklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığına devredilen hastanede çalışmaların eskisinden daha güçlü bir şekilde devam edeceğini ifade eden Dirik, şöyle konuştu:

'Bu hastanelerde askeri personele, rütbelere ve gerekliliklere karşı görev ve sorumluluklar aksatılmayacaktır. Askeri rol ve gereklilikler daha da güçlendirilecektir. Bu vatan ve bu asker, bizim geleceğimiz ve güvenliğimizdir. Bizler de bu ülkenin sağlık askerleriyiz ve bu sorumluluğumuzu en üst düzeyde seve seve yapacağız.'

Dirik, askeri hastaneye ağustosta Siirt'in Eruh ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yunus Emre'nin adının verildiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından devrim teslim töreni yapıldı.
Kaynak: AA