Zırhlı Birlikler Okulu Ve Eğitim Tümen Komutanlığında Yemin Töreni

Vatani görevini yerine getiren 4 bin 629 er ve 57 yedek subay adayı öğrenci için ant içme töreni düzenlendi.

Askerlik görevini yerine getirmek için Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında bulunan 4 bin 629 er ile 57 yedek subay adayı öğrenci için ant içme töreni düzenlendi.

Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında düzenlenen ant içme törenine, Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı Tuğgeneral Bülent Tuğrul, gaziler, şehit aileleri ve temel askerlik eğitimini tamamlayan askerlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, tümen sancağının tanıtılmasının ardından 4 bin 536'sı 1996/3 tertip, 93'ü kısa dönem olmak üzere 4 bin 629 er ile 57 yedek subay adayı öğrenci için ant içme törenine geçildi.

Askerler, silahlar ve Türk bayraklarının bulunduğu masaların etrafında sıralanarak, tabur komutanlarının söylediği 'Askerlik Yemini'ni tekrar ettiler.

Ant içme töreninin ardından birliğe ilk katılan tank er Burak Bilgibir, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral Bekiroğlu, başarılı askerlere ve birliğe ilk katılan askere hediyelerini verdi. Vatani görevini aynı eğitim birliğinde yapan ve törene katılan askerlerin dede ve babalarına da katılım belgelerini Tuğgeneral Tuğrul takdim etti.

Daha sonra bir konuşma yapan Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı Tuğgeneral Bülent Tuğrul, şunları söyledi:

'Bu yeminle sizler milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı, Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı, şeref ve namustur. Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum. Ettiğiniz bu kutsal andın size, ailelerinize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce ulusumuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.'

Tören, bando eşliğinde gerçekleştirilen geçişin ardından sona erdi.

Temel askerlik eğitimlerini tamamlayan askerlerin ailelerine kavuşma anları da görülmeye değerdi.

Askerler ve aileleri, 3 haftalık temel askerlik eğitimi sonrasında birbirlerine sarılarak hasret giderdi. Acemi erler ve aileleri, yaşadıkları anlardan dolayı gurur duyduklarını ve mutlu olduklarını ifade etti.
Kaynak: AA