Şırnak'taki Terör Saldırısına Tepkiler

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Siyaseti bir kenara bırakarak kardeşliğimiz için kenetlenmeliyiz'.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyı kınadı.

Palandöken yazılı açıklamasında, 'Siyaseti bir kenara bırakarak kardeşliğimiz için kenetlenmeliyiz.' görüşünü belirtti.

Ülkeyi iç savaşa sürüklemek isteyen iç ve dış hainlerin el birliğiyle terör eylemlerini artırdığına dikkati çeken Palandöken, 'Hiçbir terör örgütü ülkemize diz çöktüremeyecektir. Terör, bitinceye kadar mücadele edilecektir. Halkın değil, vatan hainlerinin üzülme zamanı geldi. Ülke ve millet olarak bunun üstesinden gelecek güçteyiz. Terör bertaraf edilecek, ülkemiz müreffeh günlere kavuşacaktır. Esnaf ve sanatkar camiası olarak şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum.' ifadesini kullandı.

- 'Teröre teslim olmayacağız'

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz da terörü lanetleyerek, 'Patlayan bombalar ve katliamlar bu ülkenin kaderi değildir. Ülkemizin içine sokulmak istendiği bu kanlı girdaba hep birlikte direnecek, teröre teslim olmayacağız.' değerlendirmesinde bulundu.

Saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileyen Koramaz, Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunlara karşı güç birliğine gidilmesi çağrısında bulundu.
Kaynak: AA