Mamaklı Ailelere Şehitlik Beratı Takdim Edildi

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında şehit olan Mamaklı vatandaşların ailelerine şehitlik beraatları takdim ediliyor. 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin ilk anından itibaren sokağa çıkarak AK Parti Mamak İlçe Teşkilatı önünde yaralanarak şehit düşen Hasan Altın’ın ailesine şehitlik beratını Gazi Antep Milletvekili ve Ak Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül takdim etti.

Mamaklı Ailelere Şehitlik Beratı Takdim Edildi
Şehit ailesi ziyaretinde Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer de hazır bulundu. Şehit Hasan Altın’ın eşi Kibar Altın’a şehitlik beratını takdim eden Gül, “Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın selamıyla bu beratı sizlere takdim ediyorum. Rabbim kendisinin şefaatine bizleri nail kılsın” ifadelerini kullandı. Şehit Hasan Altın’ın eşi Kibar Altın da, “Şehitlik gibi büyük bir makam nasip oldu eşimize bu büyük gurur bize yeter” dedi.

Karaçam ve Sözeri ailelerine de şehitlik beratı teslim edildi. 15 Temmuz’da şehit düşen bir diğer Mamaklı Davut Karaçam ve Vedat Büyüköztaş şehitlik beratını da Ak Parti Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan şehitlerin ailelerine takdim etti. Milletvekili Arslan Şehit Davut Karaçam’ın şehitlik beratını şehidin oğlu Musa Karaçam’a, Şehit Vedat Böyüköztaş’ın beratını şehidin annesi Adalet Sözeri’ne takdim etti. Şehitliğin çok büyük bir makam olduğunu dile getiren Arslan devletin tüm imkanlarıyla şehit yakınlarının yanında olduğunu söyledi.

O gece sokağa çıkan bütün vatandaşların tarih yazdıklarını dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de, “Rabbim insanlara öyle büyük bir feraset verdi ki insanlar bir anda tek bir vücut gibi hareket ederek darbeyi durdurdu” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA